Čitaonica priručnika i zbirki

Čitaonica priručnuka i zbirkikoordinator: Igor Pugelnik, knjižničar

U čitaonici priručnika i zbirki smještena je građa referentne zbirke i zbirke djela iz povijesti umjetnosti. Referentna zbirka obuhvaća enciklopedije, leksikone, rječnike (jednojezične, višejezične, stručne), bibliografije, adresare, imenike, almanahe, godišnjake, atlase, vodiče, kao i razna recentna izdanja iz različitih područja znanosti i umjetnosti.


Zbirka djela iz povijesti umjetnosti najznačajnija je zbirka monografija (domaćih i stranih), grafičkih mapa te umjetničkih studija u narodnim knjižnicama Hrvatske. Namijenjena je studentima povijesti umjetnosti, znanstvenicima, istraživačima, ali i svim ljubiteljima umjetnosti. Kompletan fond čitaonice priručnika i zbirki moguće je pretražiti putem on-line kataloga KGZ-a.

Studijskom čitaonicom koriste se članovi uz predočenje članske iskaznice, a građa čitaonice ne posuđuje se izvan prostora knjižnice. Čitaonica se nalazi na II. katu Gradske knjižnice i ima 28 radnih mjesta. Otvorena je svaki dan od 8 do 20 sati, a subotom od 8 do 14 sati. Korisnicima je u čitaonici dostupna mogućnost pristup on-line katalogu ZAKI te rad na osobnnim dokumentima i različitim prezentacijama.


Ljetno radno vrijeme (1.7.-31.8.):
ponedjeljak, srijeda, petak, subota 8.00 - 14.00 sati 
utorak, četvrtak 14.00 - 20.00 sati

Radno vrijeme:

pon-pet 8:00-20:00
sub 8:00-14:00

Usluge i oprema:

  • računala
  • automat za napitke
  • besplatni bežični internet