Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva

Odjeli i službe

Odjel audiovizualne građe trenutno broji 2653 jedinice raznovrsne vizualne građe (igrani, dokumentarni i animirani film), 6365 jedinica raznovrsne audio građe, od čega je 428 jedinica iz Zbirke za slijepe i slabovidne, 110 raznovrsnih jedinica elektroničke građe te 35 jedinica notne građe. Na odjelu se također nalazi 365 jedinica knjižne građe o glazbi i glazbenim umjetnicima iz raznih povijesnih perioda do danas. Knjižnica posjeduje i zbirku mikroračunala (micro:bit, micro:Maqueen, AQ:bit, BOSON set) koji se mogu posuditi na period od 21 dan te zbirku računalnih igara za PS3 i PS4, koje su isključivo za korištenje u vrijeme kompjuterske radionice na igraćim konzolama.


AV građa se zahvaljujući RFID tehnologiji po prvi put u Hrvatskoj nalazi u slobodnom pristupu. To znači da možete slobodno sami odabrati željeni naslov te ga osobno zadužiti na uređajima za samozaduživanje i samorazduživanje. Uvjeti posudbe su određeni Pravilnikom KGZ-a što znači da je moguće posuditi do sedam naslova audiovizualne građe na rok od deset dana (od 15. lipnja do 15 kolovoza građa se zadužuje na 21 dan).


Građa se može pretraživati putem Kataloga KGZ-a (nakon upisivanja željenog autora ili naslova pritisnite "traži" te u lijevoj faseti "građa" odaberite vrstu građe (zvučna, notna, vizualna ili elektronička građa). Nakon prikaza željenog rezultata pritiskom na "za posudbu" možete vidjeti u kojim se knjižnicama KGZ-a nalazi traženi naslov te njegov status posudbe.
 
Na Odjelu za djecu i mlade nalazi se raznovrsna zanimljiva literatura za djecu i mlade. Ovdje možete naći i zbirku stripova, stručne literature, slikovnica i časopisa. Sva dostupna literatura može se pretraživati i iz vlastitog doma putem Online kataloga KGZ-a. Odjel  za djecu i najmlađe ima mnoštvo didaktičkih igara kao i četiri multimedijalna kompjutora. U nastavku stranice možete saznati raspored održavanja pedagoško-animacijskih aktivnosti. Na Odjelu se tijekom godine  uz redovite aktivnosti organiziraju tribine, književni susreti i mnoga druga atraktivna događanja.
 
RASPORED STALNIH AKTIVNOSTI ZA DJECU I MLADE RASPORED POVREMENIH AKTIVNOSTI ZA DJECU I MLADE
 
RASPORED AKTIVNOSTI ZA DJECU I MLADE TIJEKOM LJETA (od 1. srpnja do 31. kolovoza)
Prostor odjela za odrasle  Prostor Odjela za odrasle s Mediotekom
Knjižničari informatori Odjela za odrasle pomažu Vam pri izboru knjižne građe i u pronalaženju stručne litarature za referate, seminare i znanstvene radove. Pri odabiru možete samostalno pretraživati fond i Online katalog KGZ-a ili možete zatražiti savjet knjižničara informatora. Nakon odabira, knjige se zadužuju kod pomoćnih knjižničara na posudbenom pultu ili putem uređaja za samozaduživanje i samorazduživanje.
 
  PERIODIČNE AKTIVNOSTI ZA ODRASLE KORISNIKE  
Radno vrijeme službe nabave:
radnim danom od 08:00 do 14:00 
Telefon: +385 (0)1 4650-760
Faks: +385 (0)1 2313-066
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Knjižna građa:
E-mail : nabava.a.cesarca@kgz.hr

Audiovizualna, multimedijalna i elektronička građa:
E-mail: nabava.mm.a.cesarca@kgz.hr

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Lokacija na planu knjižnice (svjetlo zelena boja)
 

U Studijskoj se čitaonici nalazi referentna literatura iz raznih područja kao i zaštićeni fond vrijednih knjiga. Čitaonica je opremljena s 12 računala za tihi rad i pristup internetu. Računala su opremljena  uredskim programskim paketom LibreOffice. Za članove starije od 65 godina organiziramo radionice informacijske i informatičke pismenosti te ostale programe od interesa za naše starije sugrađane. Studijska čitaonica je uz multimedijalnu dvoranu također opremljena prezentacijskim projektorom i platnom za održavanje predavanja.
 
  AKTIVNOSTI ZA ODRASLE