Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva

Odjel audiovizualne građe

Odjel audiovizualne građe trenutno broji 2653 jedinice raznovrsne vizualne građe (igrani, dokumentarni i animirani film), 6365 jedinica raznovrsne audio građe, od čega je 428 jedinica iz Zbirke za slijepe i slabovidne, 110 raznovrsnih jedinica elektroničke građe te 35 jedinica notne građe. Na odjelu se također nalazi 365 jedinica knjižne građe o glazbi i glazbenim umjetnicima iz raznih povijesnih perioda do danas. Knjižnica posjeduje i zbirku mikroračunala (micro:bit, micro:Maqueen, AQ:bit, BOSON set) koji se mogu posuditi na period od 21 dan te zbirku računalnih igara za PS3 i PS4, koje su isključivo za korištenje u vrijeme kompjuterske radionice na igraćim konzolama.


AV građa se zahvaljujući RFID tehnologiji po prvi put u Hrvatskoj nalazi u slobodnom pristupu. To znači da možete slobodno sami odabrati željeni naslov te ga osobno zadužiti na uređajima za samozaduživanje i samorazduživanje. Uvjeti posudbe su određeni Pravilnikom KGZ-a što znači da je moguće posuditi do sedam naslova audiovizualne građe na rok od deset dana (od 15. lipnja do 15 kolovoza građa se zadužuje na 21 dan).


Građa se može pretraživati putem Kataloga KGZ-a (nakon upisivanja željenog autora ili naslova pritisnite "traži" te u lijevoj faseti "građa" odaberite vrstu građe (zvučna, notna, vizualna ili elektronička građa). Nakon prikaza željenog rezultata pritiskom na "za posudbu" možete vidjeti u kojim se knjižnicama KGZ-a nalazi traženi naslov te njegov status posudbe.