O Knjižnici

Knjižnica Mala Mlaka počela je s radom u svibnju 1995. godine, a svečanost otvorenja proslavljena je povodom sv. Jurja, koji je ujedno zaštitnik Male Mlake. Knjižnica se nalazi na prvom katu iznad trgovine mješovitom robom i hranom, dok je u drugom dijelu zgrade bivšeg Društvenog doma sada smješten Vatrogasni dom, koji se koristi i kao mjesto okupljanja stanovnika cijelog mjesta.
Knjižni fond je bio sakupljen od poklona, osobito većeg broja monografija i stručnih knjiga, a te su knjige neadekvatne za potrebe korisnika knjižnice, osobito djece i mladih kojima treba prvenstveno lektira i beletristika. Prostor knjižnice je bio vrlo derutan, bez sanitarnog čvora i s neadekvatnim grijanjem. Zato je knjižnica bila otvorena za korisnike samo dva puta tjedno i to utorkom i petkom od 17 do 20 sati.
Godine 2007. u kratkom roku knjižnica je uređena: izmjenjene su elektroinstalacije, skinuta je stara lamperija, prostorija je oličena, izmjenjen je pod (novi tapison), stari prozori zamijenjeni su novim PVC pozorima, riješeno je grijanje te su postavljeni klima uređaji. Umjesto dijela starog namještaja zbog uvođenja kompjutora postavljen je novi stol, gdje se nalaze tri kompjutora: jedan za pretraživanje – za odrasle korisnike, drugi za djecu (za igrice), a treći za posudbu tj. knjižnično poslovanje.
Od 29. listopada 2007. godine zaposlena je djelatnica s punim radnim vremenom. Tako je od 7. studenog do 7. prosinca izvršena reinventarizacija cjelokupnog knjižnog fonda, pa je upisano 3.128 knjiga.
Od 10. prosinca 2007. Knjižnica Mala Mlaka počela je s radom za korisnike tj. posuđuje knjige, a radno vrijeme otvorenosti za korisnike je svaki dan i to:
- ponedjeljak, srijeda i petak od 8 do 14 sati,
- utorak i četvrtak od 13 do 19 sati i
- svaku prvu subotu u mjesecu od 8,30 do 12,30 sati.
Osim toga organizirat će se rad igraonice i drugih aktivnosti za najmlađe korisnike i članove knjižnice. Na taj način Knjižnica Mala Mlaka postala je šesti ogranak novozagrebačke knjižnične mreže.

Stanje knjižnog fonda: 6.380 svezaka
Dječji odjel: ukupno 3.079 svezaka, od toga 338 svezaka znanstvene literature
Odjel za odrasle: ukupno 3.301 svezak, od toga 758 svezaka znanstvene literature i 2.741 svezak beletristike

   
  Autobusna linija 229 Glavni kolodvor – Odra – Mala Mlaka.
P Parkiranje je moguće