Pisanje i uređivanje romana

Susret 26.10.2017. | četvrtak Knjižnica Špansko-jug Početak događanja: 18:00 Tomislav Zagoda
Tomislav Zagoda rođen je 1970. u Zagrebu. Diplomirao je 1995. slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Gjure Sedera, nakon čega je studirao religijsku kulturu i filozofiju. Doktorirao je 2014. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s radom Humor u slovenskom, bosanskohercegovačkom i hrvatskom romanu u razdoblju tranzicije. Radi kao urednik u nakladničkoj kući Znanje.

Dobitnik je nagrade „Grigor Vitez“ za tinejdžerski roman Balada o Buginim gaćicama (preveden na makedonski i slovenski). Objavio je zbirku priča za mlade Nek bude kaos. Suradnik je Hrvatske radio televizije za čiji je Program za djecu i mlade napisao brojne scenarije (Žutokljunac, Čarobna ploča, Prijatelji i dr.). U slobodno se vrijeme bavi i prevođenjem. Godine 2016. izlazi mu roman " Krizni put Gustava S."

Na današnjem književnom susretu bit će riječ o tom romanu, kao i najnovijem krimi romanu na hrvatskoj književnoj sceni koji je na autora ostavio poseban dojam, a riječ je kriminalističkom romanu Bartola Fuchsa " Žabarska noć".

Razgovoru će prisustvovati članovi udruge  za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja „Zajedno“ koja osnovana je s ciljem rehabilitacije, resocijalizacije i poboljšanja kvalitete života osoba s psihičkim smetnjama i učenici Škole za medicinske sestre Vrapče.
  
Ovaj književni susret dio je projekta Knjižnica širom otvorenih vrata.