Književnost u ulozi savladavanja životnih teškoća

Susret 25.10.2018. | četvrtak Knjižnica Špansko-jug Početak događanja: 18:00 Milana Vuković Runjić
Na ovom književnom susretu naša gošća naučit će nas kako osmisliti književni lik i kako su likovi iz svjetskih književnosti utjecali na naše živote. Osim toga saznat ćemo pomaže li pisanje savjeta ljudima, jesu li oni spremi poslušati ih te kako pisanje može pomoći u savladavanju životnih teškoća.

Milana Vuković Runjić rođena je u Zagrebu 1970. godine, gdje je diplomirala i magistrirala književnost. Do sad je objavila 22 knjige proze , eseja i poezije. Piše kolumne za razne časopise, a aktivno vodi i Klub kreativnih žena i udrugu Artisti i Literati. Živi i radi u Zagrebu.
 
Udruga za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja „Zajedno“ iz Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u Jankomiru osnovana je s ciljem rehabilitacije, resocijalizacije i poboljšanja kvalitete života osoba s psihičkim smetnjama.

Važna sastavnica Udruge je Klub „Zajedno“. Klub je namijenjen svim osobama sa psihičkim poteškoćama, njihovim obiteljima, kao i svim građanima grada Zagreba. Glavna je ideja Kluba druženje, stjecanje novih vještina i znanja, razvijanje kreativnih potencijala, a sve sa svrhom aktivnog uključivanja u zajednicu.

Ovaj književni susret dio je projekta Knjižnica širom otvorenih vrata.