Epoxy Art

Radionica 08.11.2018. | četvrtak Knjižnica Špansko-jug Početak događanja: 17:30 Carlos Ignacio Bellante
Na ovoj kreativnoj radionici argentinski umjetnik Carlos Ignacio Bellante naše goste iz bolnice Sveti Ivan u Jankomiru podučit će izradi nakita od epoxy smole. Epoxy smola je višenamjenski dvokomponentni materijal koji služi za izradu raznih uporabnih predmeta i ukrasa.

Carlos Ignacio Bellante rođen je 1969. godine u La Plati u Argentini. Od 2000.godine živi i radi u Zagrebu. Izrađuje suvremeni nakit i skulpture u koje oblikuje predmete iz svakodnevnog života. Član je Ulupuh sekcije za oblikovanje plemenitih kovina i umjetničkog nakita. Živi i radi u Zagrebu pod motom “Stvaram, dakle postojim.”
 
Udruga za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja „Zajedno“ iz Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u Jankomiru osnovana je s ciljem rehabilitacije, resocijalizacije i poboljšanja kvalitete života osoba s psihičkim smetnjama. Važna sastavnica Udruge je klub „Zajedno“. Klub je namijenjen svim osobama sa psihičkim poteškoćama, njihovim obiteljima, kao i svim građanima grada Zagreba. Glavna je ideja Kluba druženje, stjecanje novih vještina i znanja, razvijanje kreativnih potencijala, a sve sa svrhom aktivnog uključivanja u zajednicu.

Ova radionica dio je projekta Knjižnica širom otvorenih vrata.