Biblioterapija 3 s klubom "Zajedno"

Radionica 05.12.2019. | četvrtak Knjižnica Špansko-jug Početak događanja: 18:00 doc.dr.sc. Davor Piskač
Na novoj radionici biblioterapije naš gost doc.dr.sc. Davor Piskač s Hrvatskih studija održat će radionicu prema romanu Alessandra Baricca Svila. Radionica je osmišljena za polaznike kluba "Zajedno" iz Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u Jankomiru.

Davor Piskač rođen je 1968. u Zagrebu gdje je završio Matematičko-informatičku gimnaziju. Diplomirao je na Kroatistici Filozofskoga fakulteta u Zagrebu 1995., a magistrirao 2002. Doktorirao je 2004. s disertacijom Književnoteorijski pogledi praškog strukturalizma. Studirao je i na Filozofsko teološkom institutu Družbe Isusove. Bio je zaposlen kao srednjoškolski profesor, kao tajnik i lektor časopisa «FORUM» Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Radio je četiri godine kao lektor na sveučilištima u Republici Mađarskoj, a dvije godine na Karlovom sveučilištu u Pragu. Četiri je godine radio kao predavač na Filozofskom fakultetu u Puli, a od 2008. je zaposlen na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. U sklopu programa međusveučilišne suradnje radi i kao gostujući profesor na Sveučilištu u Torontu na Odjelu za slavenske jezike i književnost. Do sada je objavio više od 20 znanstvenih radova, jednu knjigu, više stotina stručnih članaka te sudjelovao na više od 30 znanstvenih skupova. Član je nekoliko domaćih i stranih uredništava časopisa za književnost. Jedan od fokusa njegovih interesa je i biblioterapija. Napisao je priručnike o primjeni biblioterapije u nastavi i u čitateljskoj praksi.
 
Udruga za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja „Zajedno“ osnovana je s ciljem rehabilitacije, resocijalizacije i poboljšanja kvalitete života osoba s psihičkim smetnjama. Važna sastavnica Udruge je klub „Zajedno“. Klub je namijenjen svim osobama sa psihičkim poteškoćama, njihovim obiteljima i svim građanima grada Zagreba. Glavna ideja kluba je druženje, stjecanje novih vještina i znanja, razvijanje kreativnih potencijala s ciljem  aktivnog uključivanja u zajednicu.

Ova radionica dio je projekta Knjižnica širom otvorenih vrata.