Galerija VN sudjeluje u sedmom izdanju manifestacije Reli po galerijama

Galerija VN sudjeluje u manifestaciji Reli po galerijama 16. i 17. rujna od 17 do 22 h, izložbom Neže Knez - Paradoksi istog (Ne ono tamo, nego ovo ovdje).

Zainteresirani će moći besplatno obići čak jedanaest zagrebačkih galerija (Galerija Forum, Galerija Kranjčar, Galerija VN, Galerija Matice Hrvatske, Galerija SC, Galerija ULUPUH, Dom HDLU, Galerija Karas, Galerija Šira, Oris-Kuća arhitekture, Galerija Događanja).

U svakoj galeriji sudionici će dobiti naljepnicu koju treba zalijepiti na označenu lokaciju galerije unutar karte grada, koju mogu podignuti na prvoj lokaciji u Galeriji Šira. Oni koji sakupe naljepnice iz svih galerija i tako ispune kartu grada, te njenu fotografiju pošalju na adresu relipogalerijama@gmail.com, dobit će diplomu za doprinos kulturi u digitalnom izdanju. Ovogodišnja manifestacija traje od 16. do 19. rujna 2021. godine, od 17 do 22 sata, a Galerija VN sudjeluje 16. i 17. rujna.

Izložba Neže Knez se sastoji od radova koji su nastali kao niz vježbi u izvođenju klasičnih likovnih motiva, tijekom kojih si je autorica privremeno uskratila osjetilo vida, propitujući oslanjanje na druge osjete i dezorijentaciju koja iz toga proizlazi. Radove u Galeriji može se dirati, jer je naglasak na taktilnom a ne vizualnom doživljaju.  Neža Knez rođena je 1990. godine u Ljubljani, gdje je i diplomirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna.