Božićni koncert u Gradskoj knjižnici - Le Trio

Koncert 21.12.2017. | četvrtak Gradska knjižnica Početak događanja: 19 sati Čitaonica 1. kat
U četvrtak 21.12. 2017. u 19:00 sati Glazbeni odjel Gradske knjižnice priređuje Božićni koncert uz nastup  vokalno-instrumentalnog ansambla Le Trio.

Na programu su djela Franza Schuberta, Božidara Kunca, F. Xavera Grubera, Sv. Alfonsa Maria de' Liguorija i tradicionalne božićne pjesme.
 

Le Trio čine sopranistica Marija Lešaja, flautistica Eda Rimanić i pijanistica Iva Ljubičić. Riječ je o mladim i izuzetno svestranim hrvatskim glazbenicama koje udružene u sastavu Le Trio izvode francusku glazbu, od razdoblja romantizma, impresionizma pa do suvremenih kompozicija u kojima se osjeća utjecaj popularne glazbe i jazza.



Osvrti:

Iz časopisa Cantus, br. 202, ožujak 2017., „Raznorodna glazbena večer u slikarskom okruženju“, autor: Martina Bratić
...“Sastav Le Trio potom je u Schubertovoj pjesmi Der Hirt auf dem Felsen i Papandopulovim dvjema pjesmama za sporan, flautu i klavir iskazao iznimnu izvođačku spremnost, uz izvanrednu izvedbu sopranistice Marije Lešaje.“...

...„Praizvedbom Pjesama s mog otoka- Sutivan, autorice Valerije Vranješ, sastav Le Trio još je jedanput pokazao koliko zrelo i s razrađenim osjećajem za estetiku individualnoga skladateljskog pisma pristupa djelima koja izvode.“...