Čitkaranje / Čituckanje

Ostalo 01.01.2020. - 31.12.2020. Knjižnica Vladimira Nazora
Ilustracija: Hrvoje Jelinčić
Dugogodišnju suradnju s Udrugom za promicanje inkluzije 2014. godine  obogatili smo - Čitkaranjem. Sada već petu godinu, na Odjelu za odrasle,  jednom mjesečno, čitamo naglas korisnicima Udruge za promicanje inkluzije i korisnicima  Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

2016. na Odjelu za djecu i mladež započinju Čituckanja. Namijenjena su djeci s teškoćama u razvoju  - OŠ Nad lipom, Centra za odgoj i obrazovanje „Goljak“, Centra za autizam, Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“…

Ovim akcijama želimo djeci i odraslima s raznim teškoćama odškrinuti vrata knjige, pisane riječi, pružiti im jednake mogućnosti kao i ostalima i olakšati im društvenu inkluziju.

ČITKARANJE / ČITUCKANJE je dio projekta Knjižnica širom otvorenih vrata.

2019. godina bila je bogata Čitkaranjem i Čituckanjem. Ugostili smo Srebrenku Peregrin koja nam je pripovijedala bajke te Anu Odak i kujicu Kotu koje su izvele Dog dancing show. Čitali smo Zlatarovo zlato u preradi Zdenka Bašića i Tanje Konforte, talijanske narodne priče, viceve, Mojih pedeset od Branka Đurića Đure, izbor priča s KRONOmetaFORE 2019., Grofa Drakulu od Woodya Allena. Zajedno smo stvarali priče uz pomoć Rory's Story Cubes, a družili smo se na uskršnjoj i božićnoj radionici.

20.1.2020. - ČITKARANJE: Rory's Story Cubes - stvaranje priča

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.