Čitkaranje / Čituckanje

Ostalo 04.01.2021. - 31.12.2021. Knjižnica Vladimira Nazora
Ilustracija: Hrvoje Jelinčić
Dugogodišnju suradnju s Udrugom za promicanje inkluzije 2014. godine  obogatili smo - Čitkaranjem. Sada već petu godinu, na Odjelu za odrasle,  jednom mjesečno, čitamo naglas korisnicima Udruge za promicanje inkluzije i korisnicima  Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

2016. na Odjelu za djecu i mladež započinju Čituckanja. Namijenjena su djeci s teškoćama u razvoju  - OŠ Nad lipom, Centra za odgoj i obrazovanje „Goljak“, Centra za autizam, Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“…

Ovim akcijama želimo djeci i odraslima s raznim teškoćama odškrinuti vrata knjige, pisane riječi, pružiti im jednake mogućnosti kao i ostalima i olakšati im društvenu inkluziju.

ČITKARANJE / ČITUCKANJE je dio projekta Knjižnica širom otvorenih vrata.

2021. -  zbog novonastale situcije sastali smo se samo jednom, 11.10. kad smo ugostili Srebrenku Peregrin, bajkaricu, koja nam je dočarala bajke iz raznih dijelova svijeta.

2020. godina bila je izazovna, no nismo se predali. Tako smo zajedno stvarali priče uz Rory's Story Telling Cubes, čitali smo Pustolovine Sherlocka Holmesa. Ugostili smo Vladu Matulića, prof. klarineta, no zbog epidemiološki uvjeta, susret je snimljen i distribuiran putem Youtube kanala KGZ-a.

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.