Koncert Josipe Fajdetić, mezzosopran

Koncert 06.06.2017. | utorak Gradska knjižnica Početak događanja: 19 sati Čitaonica 1. kat
U utorak 6. lipnja 2017. u 19 sati nastupit će mezzosopranistica Josipa Fajdetić i korepetitor Božo Letunić. Kao gost nastupit će klarinetist Mihael Tresk s prvim stavkom Koncerta za klarinet br. 2 u Es-duru op. 74 Carl Maria von Webera.

Biografije:
Josipa Fajdetić rođena je 1992. godine u Rijeci. Nakon završene opće gimnazije upisala je Modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu te srednju Glazbenu školu 'Vatroslav Lisinski' u klasi prof. Kristine Beck-Kukavčić. Više puta je nagrađivana na međunarodnim natjecanjima kao i natjecanjima iz pjevanja Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Polaznica je Prve Hrvatske Broadway Škole. Privatno uči pjevanje kod prof. Vlatke Oršanić.

Božo Letunić rođen je 1977. godine u Dubrovniku gdje je završio osnovno i srednjoškolsko obrazovanje u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u klasi prof. Marije Antić. Godine 1994. nakon samo 6 godina učenja klavira upisuje studij klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Zvjezdane Bašić. Kao odličan student bio je korisnik stipendije Grada Zagreba. U lipnju 1999. je diplomirao u klasi prof. Ljubomira Gašparovića. Kroz godine stječe veliki broj nagrada nastupajući s mladim umjetnicima u zemlji i inozemstvu. Od 2012. je stalno zaposlen na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Redovito nastupa kao komorni glazbenik.


Program:
1. Pietro Paolo Bencini: Tanto sospirero
2. Johann Sebastian Bach: Matthaus Passion, arija Buß und Reu
3. Edvard Grieg: Ich liebe dich
4. Carl Maria von Weber:  1. stavak Koncerta za klarinet br. 2 u Es- 
     duru op. 74. Izvode: Mihael Tresk, klarinet
                                          Martina Pletikosa, klavir

5. Bela Bartok:  Szénagyűjtéskor
6. Ivana Lang: Če i krova ni
7. Wolfgang Amadeus Mozart: La clemenza di Tito, arija Torna di Tito a lato