Nacionalni kviz za poticanje čitanja - Čitanje ne dolazi u pitanje

Mjesec hrvatske knjige 31.10.2017. - Gradska knjižnica Odjel za djecu i mladež s Mediotekom

Nacionalni kviz za poticanje čitanja  provodi se on line u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske a putem knjižnica, škola i kulturnih društava i u dijaspori. Kviz organiziraju KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA - Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom. Naslov ovogodišnjeg kviza je ČITANJE NE DOLAZI U PITANJE a organiziran je uz Mjesec hrvatske knjige koji je posvećen enciklopedistici. Sadrži pitanja koja se odnose na knjige: MAJA BRAJKO LIVAKOVIĆ: Milijunaši; TIHOMIR HORVAT: Mali ratnik i SANJA PILIĆ: Pošalji mi poruku, a također i pitanja na koja se odgovara uz pomoć on line enciklopedija i leksikona Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža.
Svi pristigli kvizovi bit će pregledani do kraja listopada 2017. godine.                                                                              
                              
Svi točno riješeni kvizovi  bit će uključeni u izvlačenje početkom studenog 2017. Iz svake knjižnice (školske ili narodne) izvlači se jedan pobjednik.
Popis pobjednika bit će dostupan na ovoj web stranici od početka studenoga 2017. godine. Obavijesti o pobjednicima bit će moguće dobiti još i putem kontakt maila  kao i na telefonskom broju Odjela za djecu i mladež:  01 4694-370. 
Između svih pobjednika s popisa, (Popis pobjednika u školskim i narodnim knjižnicama u Hrvatskoj (osim Zagreba) i dijaspora; Popis pobjednika u školskim knjižnicama u Zagrebu; Popis pobjednika u Knjižnicama grada Zagreba), javnim izvlačenjem na završnoj svečanosti, dolazimo do dobitnika glavne i utješnih nagrada.     
 GLAVNA NAGRADA JE PHABLET LENOVO

Završna svečanost održat će se  u srijedu. 15. 11. 2017. u  12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, Hrvatske bratske zajednice 4 u Zagrebu, uz prigodni program.
Pozivamo sve izvučene pobjednike u pratnji svojih knjižničara.
Bit će organizirano javno izvlačenje i dodjela glavne i utješnih nagrada.
Obavijesti o pobjednicima  objavljuju se na web adresi: https://www.kgz.hr/default.aspx?id=1621  i pružaju na telefonskom broju 01 4694-370.