Pusti je da priča - ženske čitateljske radionice

Radionica 23.04.2018. | ponedjeljak Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Početak događanja: 17:30 sati Odjel za odrasle
U okviru Noći knjige održat će se prva radionica iz ciklusa nazvanog Pusti je da priča. 
Voditeljica radionice dr. sc. Marija Ott Franolić  objasnit će kako je i zašto nastao ovakav program te koja mu je svrha. Tijekom prvog susreta čitat ćemo kraći tekst po izboru voditeljice i raspravljati o njemu. 
Pozivamo sve zainteresirane za kritičko čitanje, ženske književne tekstove, žensku svakodnevicu, slobodnu  razmjenu mišljenja te druženje s mislećim i kreativnim ženama da nam se pridruže!
 
U tijeku su predbilježbe za sudjelovanje u programu radionica. 
Prijaviti se možete e-poštom na:  arijana.herceg.micanovic@kgz.hr
Prijave traju dok se grupa ne popuni.
 
Pusti je da priča ciklus je radionica u kojima se raspravlja o ženskoj povijesti i svakodnevici, ženskoj književnosti, kreativnosti, načinima dolaženja do vlastitog glasa i mogućnostima njegove artikulacije. Upoznavanjem različitih autorica ispitujemo koliko nam njihovi tekstovi i preokupacije nude materijala za razgovor o našim životima te koliko su nam njihove teme bliske u današnjoj situaciji. Čitat ćemo tekstove Virginije Woolf, Slavenke Drakulić, Margaret Atwood, Rose Montero i drugih.

Voditeljica je radionice dr. sc. Marija Ott Franolić, profesorica komparativne književnosti, koja se bavi poticanjem čitanja i povezanošću čitanja i kritičkog mišljenja te ženskom poviješću, svakodnevicom i ženskim autobiografskim tekstovima.