Radno vrijeme:
pon-pet 8:00 – 20:00
sub 8:00 – 14:00

Usluge i oprema:
  • računala
  • skener
  • pisač
  • wifi

Obavijesti
Obavijesti o događanjima
02.05.2023.
Ako želite primati obavijesti o događanjima (predavanjima, susretima, tribinama, radionicama itd.) u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, pošaljite poruku: ŽELIM PRIMATI OBAVIJESTI na e-adresu knjiznica.ivana.gorana.kovacica@kgz.hr.
Više

Događanja
Radionica | Odjel za odrasle
Likovnost u teoriji i praksi
13.12.2023. | srijeda
Početak događanja: srijeda, 13. prosinca 2023. od 11:00 sati
Likovna radionica profesora Tintora namijenjena je umirovljenicima, ali i svima ostalima koje zanima likovnost u teoriji i praksi. Svakoga se tjedna obrađuje jedna tema: Svjetlo i sjena, Perspektiva, Anatomija životinja itd. Radionica započinje predavanjem prof. Tintora na određenu (likovnu) temu, a nakon predavanja slijedi praktična radionica crtanja ili slikanja tijekom koje polaznice, uz vodstvo mentora, naučeno primjenjuju u praksi.
Ulaz je slobodan!

Više
Izložba
Putopisna slagalica
20.11.2023. - 31.12.2023.
Izložba je posvećena ciklusu predavanja za odrasle pod nazivom Putopisna slagalica te putopisnim predavanjima za djecu pod zajedničkim nazivom Djeca svijeta.

Više
Radionica | Odjel za odrasle
Radionica kritičkog čitanja: Vikend priča
28.10.2023. - 09.12.2023.
Radionica je namijenjena onima koji mnogo čitaju i znatiželji su istražiti suvremenu književnost drugih jezika i kultura, onima koji pišu i rado bi pronašli nove prostore inspiracije, ali onima (posebno njima!) koji bi rado čitali, ali (misle da) ne stižu ili ne znaju odakle početi. 

Više
Mjesec hrvatske knjige | Odjel za odrasle
Razgovor s povodom: Mišo Grundler
16.10.2023. - 16.12.2023.
U povodu Mjeseca hrvatske knjige, koji je ove godine posvećen književnim prevoditeljima odnosno književnom prevođenju, Arijana Herceg Mićanović razgovarala je s radišnim književnim prevoditeljem Mišom Grundlerom, koji prevodi sa švedskog, danskog, norveškog i engleskog jezika. Zašto je književno prevođenje toliko zahtjevno, ali ga naš gost ipak ne bi mijenjao ni za jedan drugi posao, možete saznati iz novog videopriloga objavljenog u ciklusu pod nazivom Razgovor s povodom.
#NameTheTranslator!

Više