65 plus u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića
Knjižnica Ivana Gorana Kovačića od 1978. godine pruža stručnu podršku knjižnici Doma za starije i nemoćne osobe Trnje. Ulaskom u sastav Knjižnica grada Zagreba ta je suradnja nastavljena provođenjem programa Knjigom do vrata u sklopu projekta 65 plus, namijenjenog osobama treće životne dobi i njihovoj društvenoj integraciji.

Stručno osoblje Knjižnice Ivana Gorana Kovačića redovito odlazi u Dom za starije i nemoćne osobe Trnje, druži se s njegovim korisnicama/korisnicima, dostavlja im knjige te brine o knjižnoj građi i uslugama.

Knjižnica u Domu za starije i nemoćne osobe Trnje otvorena je za korisnike svakog drugog četvrtka od 9:00 do 10:30 sati.

Sat informacijske pismenosti - srijedom od 10 do 11 sati djeluje Goranov informatički kutak za seniore, program u kojem osobe starije životne dobi kroz praktičan rad stječu osnovna znanja i vještine vezane za rad na računalu i korištenje pametnih telefona. Primjerice, kako sastaviti dopis, kako pronaći željenu informaciju na internetu, kako otvoriti vlastitu e-adresu i slati e-poštu, kako pristupiti društvenim mrežama i sl. Program provode knjižničari-informatori, a prilagođen je željama, potrebama i predznanju korisnika.

Likovnost u teoriji i praksi - likovna radionica srijedom od 11 do 13 sati, voditelj: profesor i akademski slikar Nedeljko Tintor.

Radionica je namijenjena umirovljenicima, ali i svima ostalima koje zanima likovnost u teoriji i praksi. Svakoga se tjedna obrađuje jedna tema: Svjetlo i sjena, Perspektiva, Anatomija životinja itd. Radionica započinje predavanjem prof. Tintora na određenu (likovnu) temu, a nakon predavanja slijedi praktična radionica crtanja ili slikanja tijekom koje polaznice, uz vodstvo mentora, naučeno primjenjuju u praksi.

Osim stalnih aktivnosti u okviru projekta 65 plus održavaju se i izložbe, predavanja i susreti generacija.
 
Zatvaranje izložbe Valerije Jelčić: Suživot se nastavlja (3. 2. 2020.); Foto: Sanja Koblar