Tekstilni odjel - Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb

Izložba 04.05.2018. - 01.06.2018. Knjižnica Ivana Gorana Kovačića
Ciljevi i zadaci tekstilnog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna uvažavaju likovno-tehničko značenje kao i niz tehnoloških postupaka pri oblikovanju tradicionalnih tehnika (unikatni tekstil, batik, tapiserija).
Učenici se osposobljavaju za realizaciju projekta od idejnog nacrta ili modne kreacije do realizacije u materijalu. Radovi učenika redovito se prezentiraju na modnim revijama i izložbama, a nastaju pod mentorstvom njihovih profesorica Ljiljane Hajdarović, Ines Fey Gjurin, Jadranke Krajnović, Anite Parlov, Vesne Pleše i Nikoline Punjek Duđak i profesora Igora Modrića.

Odjel je, osim prostorima za crtanje i tkanje sa zidnim okvirima, opremljen velikom tkaonicom (više od 30 tkalačkih stanova), laboratorijem za bojenje prediva i tkanina te učionicom za krojenje i šivanje.

Svake se godine na odjel upisuju dvije grupe od po najviše 10 učenika koji najčešće školovanje nastavljaju na Tekstilno-tehnološkom fakultetu ili na nastavničkom smjeru Akademije likovnih umjetnosti , ali i na drugim, manje srodnim fakultetima.


ŠPUD U IGK

Knjižnica Ivana Gorana Kovačića započela je tijekom Mjeseca hrvatske knjige 2017., na inicijativu Martine Božić, profesorice mentorice zaposlene u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, suradnju između škole i knjižnice.

Svrha je ovoga projekta kroz ciklus izložbi prezentirati korisnicima rad učenika i nastavnika ove škole i obogatiti kulturnu ponudu knjižnice, a radove nastale tijekom nastave stručnih predmeta kontinuiranim organiziranjem izložbi učiniti vidljivijima javnosti.

Jednako tako, ovom suradnjom Knjižnica Ivana Gorana Kovačića aktivno podržava kreativnost, darovitost i maštu, jer u tome, uz poticanje i promicanje čitanja, vidi jednu od svojih najvažnijih zadaća.

Tekstilni odjel Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb

19 new photos · Album by ivan goran kovačić