Novosti

13.09.2021.
KGZ
Samopopisivanje uz pomoć knjižnice!
Od 13. rujna započinje novo popisivanje stanovništva, a od 13. do 26. rujna građani će moći samostalno unijeti svoje podatke i podatke svojih ukućana putem sustava e-Građani. U Gradskoj knjižniciKnjižnici S. S. KranjčevićaKnjižnici Jelkovec te Knjižnici A. Cesarca, Šubićeva građani mogu dobiti besplatnu edukaciju za korištenje sustava e-Građani te, kada se prijave u sustav, uz pomoć knjižničara ispuniti i upitnik za samopopisivanje.
Za više informacija obratite se svojoj knjižnici!

Postanite e-Građani uz pomoć knjižničara
09.07.2021.
KGZ
Uz pomoć knjižnice do COVID potvrde!
Ne čekajte u redovima, zatražite svoju COVID potvrdu brzo i besplatno putem sustava e-Građani! U  Gradskoj knjižniciKnjižnici S. S. KranjčevićaKnjižnici Jelkovec te Knjižnici A. Cesarca, Šubićeva dogovorite besplatnu poduku za korištenje sustava e-Građani te u par jednostavnih koraka zatražite svoju EU digitalnu potvrdu („COVID putovnicu“) ako ste cijepljeni, ako imate negativan test ili ste nedavno preboljeli bolest COVID-19.


Postanite e-Građani uz pomoć knjižničara

01.07.2021.
KGZ
Hrvatske knjige na izložbi u Seulu
Knjižnice grada Zagreba uspostavile su suradnju s Veleposlanstvom RH u Seulu koje je organiziralo izložbu „Hrvatska književnost i kulturna baština od srednjeg vijeka do modernog doba“ u Nacionalnoj knjižnici Koreje.
15.06.2021.
Dječja knjižnica ''M2''
NOVO! Posudba e-knjiga za djecu
Knjižnice grada Zagreba u Godini čitanja uvele su novu uslugu – posudbu e-knjige za djecu! Detaljnije upute možete potražiti na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba.
Pogledajte ponuđene naslove!
04.06.2021.
Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića
Natječaj za izlaganje u Galeriji Prozori u 2022. godini
Rok prijave 5. srpnja 2021.
 
Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2022. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte, kao i kustoske koncepcije. Posebna će se pozornost usmjeriti na prijedloge koji kritički promišljaju javni prostor te inovativno reagiraju na kontekst galerije.
01.06.2021.
Gradska knjižnica
Natječaj za izlaganje u Galeriji Kupola u 2022. godini
Galerija Kupola raspisuje natječaj za izlaganje u 2022. godini. Natječaj je namijenjen vizualnim umjetnicima koji djeluju u području slikarstva, ilustracije, grafike, fotografije i grafičkog dizajna.
20.05.2021.
KGZ
Proglašena Najčitateljica 2020. godine
Najčitateljicom Knjižnica grada Zagreba 2020. godine proglašena je dvanaestogodišnja Ema Bošnjak, članica Gradske knjižnice Ante Kovačića, Zaprešić. Ona je lani pročitala i posudila ukupno 121  knjigu, što znači da je čitala više od dvije knjige tjedno.
 
14.05.2021.
Knjižnica Sesvete
Natječaj za izlaganje u 2022. godini - Galerija Oblok
Program Galerije Oblok usmjeren je prema mladim autorima, kao i već potvrđenim autorima, bilo amaterima, bilo akademskim umjetnicima, s ciljem promoviranja različitih aspekata umjetnosti, s mogućnošću izvođenja radionica u samom prostoru Galerije. Prijedlozi se podnose putem prijavnice koja se nalazi ovdje.
16.02.2021.
Knjižnica Božidara Adžije
Međunarodni dan darivanja knjiga - donacije Knjižnice Božidara Adžije i Knjižnice Sesvete
U povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, Knjižnica Božidara Adžije i Knjižnica Sesvete pripremile su vrijednu donaciju knjižne građe za Gradsku knjižnicu Vukovar, u provedbi darivanja vjerno pomaže i Knjižnica Jelkovec. Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju.