Knjižnica Jelkovec

Suradnja s udrugom Iskra - ces
MALI PITAJU - VELIKI IM ČITAJU
 
Čarolija druženja malih i velikih uz knjigu se nastavlja. Inicijativa „Mali pitaju - veliki im čitaju“ prerasta u projekt namijenjen djeci iz naselja Novi Jelkovec s ciljem unapređivanje vještine čitanja i razvijanje ljubavi prema knjizi. Udruga Iskra osigurava volonere koji u Knjižnici djeci pomažu da zavole čitanje. 
 
Svi vi koji ste zainteresirani za volontiranje s jednim djetetom jedan puta tjedno - javite se na mail info@iskra-ces.hr.

CENTAR ZA OBITELJ I ZAJEDNICU
 
Brojne radionice, besplatne i otvorene za sve zainteresirane održavaju se u prostorima Knjižnice Jelkovec. I na njima smo zahvalni udruzi Iskra, koja osigurava kompetentne i zanimljive predavače. Radionice su većim dijelom namijenjene roditeljima s ciljem pomoći u njihovim brigama i problemima pri odgoju djece. 

RODITELJSTVO U OGLEDALU
 
Projekt Roditeljstvo u ogledalu je projekt podizanja roditeljskih kompetencija kojeg udruga Iskra provodi u partnerstvu s oš Jelkovec. Cilj projekta je unapređivanje i jačanje roditeljskih kompetencija i osiguravanje stručne podške roditeljima u lokalnoj zajednici Novi Jelkovec. Roditelji su kroz interaktivne radionice stekli nove uvide i spoznaje o odgojnim metodama, unaprijedili svoju komunikaciju i ponašanje prema djeci, dobili savjete i pomoć u otklanjanju poteškoća i prepreka u odgoju djece.  
 
Projekt je podržan od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.

MLADI I PODUZETNI

Ciklus kreativnih radionica za mlade u sklopu projekta „Mladi i poduzetni“. Radionice su namijenjene mladima u dobi do 30 godina. Cilj radionica je potaknuti kreativno izražavanje mladih i omogućiti usvajanje osnova praktičnih vještina izrade nakita i uporabnih predmeta. Radionice su :
1. scrapbooking - osnove izrade predmeta od papira, izrada čestitaka, dekoriranje, pakiranje i izrada kartica za darove/proizvode, izrada dekorativnih elemenata od kartona.
2. shabby chic u praksi - praktično dekoriranje i obnavljanje starog namješta, osnove salvetne tehnike i rad s rižinim papirom.
3. izrada nakita - korištenje alata za izradu nakita, sastavljanje raznolikih elemenata i stvaranje cjeline nakita.
4. oslikavanje tkanina – osnove salvetne tehnike na tkanini uz oslikavanje šablonama i crtanjem.

Radionice se odvijaju uz potporu Grada Zagreba, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport i za polaznike su besplatne. Broj mjesta je ograničen,a prednost će imati mlade nezaposlene osobe.