15. jubilarna izložba

Izložba 05.07.2022. - 14.09.2022. Knjižnica Dugave
Učenički dom Škole za primalje u sastavu je Škole od njenog osnutka, 1877. godine. Ove godine proslavili su jubilarnu, 145. godinu postojanja. Škola je promijenila nekoliko lokacija, a od 1971. godine nalazi se u sadašnjoj, namjenski građenoj zgradi u krugu Kliničke bolnice “Sestre milosrdnice”, Vinogradska cesta 29. U domu je smješteno 96 učenica iz raznih krajeva naše države, koje se školuju za primalje asistentice i medicinske sestre općeg smjera.
Osim uobičajenih obveza vezanih uz školske programe, učenice se mogu uključiti u brojne izborne programe i projekte u školi i domu.
Tijekom ove školske godine, 2021./2022. posebno su se radovali ponovnoj organizaciji Domijade uživo.
Svoje radove prezentiraju svim učenicama i zaposlenicima Škole uz godišnjice i proslave, a njima ukrašavaju domske i školske prostore. Sudjeluju na županijskim i državnim natjecanjima te postižu zapažene rezultate. 2022. godine u kategoriji rukotvorina, industrijskog i modnog dizajna, osvojili su tri prva mjesta na regionalnoj Domijadi i prvo mjesto u kategoriji rukotvorina na državnoj Domijadi u Rovinju.
Ovogodišnjom 15. jubilarnom izložbom u Knjižnici Dugave, svojim se radovima predstavljaju učenice izbornih programa: Uradi sam, voditeljica Saša Lautenbach, prof. i Likovna grupa, voditeljica Mina Ruljančić, prof.


https://skolazaprimalje.hr/