3/3

Predavanje 07.12.2023. - 18.12.2023. Knjižnica Vladimira Nazora
Pozivamo sve članove, knjižničare, odgojitelje, učitelje, profesore, pomoćnike u nastavi te stručne suradnike da se pridruže našem ciklusu od 3 predavanja u kojima će stručnjakinje u svom području govoriti o radu s djecom s poteškoćama.
 
AUTIZAM ZA POČETNIKE (četvrtak, 7.12.2023. u 18 sati)
Sanda Vrljičak, učiteljica edukacijska rehabilitatorica u OŠ Nad lipom, održat će predavanje u kojem će približiti ovaj dio ljudske različitosti i pružiti ideje o tome kako olakšati izazove s kojima se možda susrećete u kontaktu s autističnim osobama. Predavanje je namijenjeno roditeljima, odgojiteljima i pomagačima u dječjim vrtićima, učiteljima i nastavnicima u školama, pomoćnicima u nastavi, stručnim suradnicima te svima koji žele saznati više o autizmu, kako bolje razumjeti i komunicirati s autističnim osobama na obostranu korist.
 
OPTIMIZAM - ZAŠTO JE VAŽAN I KAKO GA JAČATI KOD DJECE? (srijeda, 13.12.2023. u 18 sati)
Marijana Smerić Pecigoš, psihologinja u DV Šumska jagoda govorit će o optimizmu koji nam postaje sve teži za zadržati u današnje vrijeme, konstantno ispunjeno vijestima o sivoj sadašnjosti i ne baš svijetloj budućnosti. Na predavanju će biti riječi o tome što optimizam jest, a što nije, jesmo li kao optimisti rođeni ili se optimizam može učiti.
Uz to će biti govora o tome zašto je optimizam važan za naše mentalno zdravlje te kako ga jačati kod djece.
 
MOTORIKA S PUNO SUPUTNIKA (ponedjeljak, 18.12.2023. u 18 sati)
Marina Gross, učiteljica edukacijska rehabilitatorica i pedagoginja Vesna Kovačević Parmak iz Centra za odgoj i obrazovanje Goljak održat će predavanje u kojem ćete imati priliku upoznat se s osobitostima, izazovima i načinima podrške učenicima s višestrukim teškoćama s naglaskom na učenike s motoričkim teškoćama i kroničnim bolestima. Predavanje je namijenjeno svima koji bi htjeli saznati više o tome kako bolje razumjeti i poticati razvoj učenika s višestrukim teškoćama u svakodnevnom okruženju škole, vrtića ili doma.
 
Predavanja su dio projekta Knjižnica širom otvorenih vrata.