43° na lijevo

Predstavljanje knjige 20.06.2024. | četvrtak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18:00 Multimedijalna dvorana Aron Baretić-ABe
Pozivamo vas na predstavljanje knjige i razgovor s autorom.

Aron Baretić - ABe rođen je 1965. na Sušaku, istočnom dijelu Rijeke, gdje i živi čitav ovaj život. Onaj drugi život provodi po brodovima i morima, pošto je zanimanje pomorca odabrao kao nastavak obiteljske tradicije. Treća generacija pomoraca je u obitelji iz Bakra. Plovi trideset i četiri godine, od čega dvadeset u svojstvu Zapovjednika, nekad ljepše zvano „Kapetan Duge Plovidbe“. Piše, s pauzama, još od osnovne škole, iako se u javnosti pojavljuje 2009. godine objavljujući po raznim e-portalima, zajedničkim zbirkama i Facebooku. Prije svega s poezijom, a vremenom i prozom.
Ima objavljen poetski triptih: „Ja kao ja“ (ZiGO 2011.), „Gotovo zaboravljena sjećanja“ (ZiGO 2013.), „Ponovo kompletan“ (ZiGO 2015.).
Također ima objavljene dvije samostalne zbirke autobiografskih putopisnih priča: „Uspomene jednog sumanutog“ (ZiGO 2017.) i „43° na lijevo“ (Ritam misli 2022.).
Uz navedeno, ima objavljenu jednu zbirku kratkih proza u stihu „Razgovori s tobom i samim sobom“ (Ritam misli 2020.). Od srpnja 2021. godine započinje redovito objavljivati kolumne na internetskom portalu www.pomorac.hr iz područja pomorstva, života pomoraca i njihovih obitelji, kao i i kratke autobiografske putopisne priče.
Član je Matice Hrvatske i Hrvatskog sabora kulture.

Susret je organiziran u okviru projekta 65 plus sufinanciranog sredstvima Grada Zagreba.