''9 Steps to Film'' – odabrani igrani filmovi iz online filmske radionice

Projekcija 10.07.2021. - 31.08.2021. American Corner Zagreb
U devet cjelina koje su potrebne za izradu filma tijekom drugog polugodišta šk. god. 2020./2021. u okviru fakultativne nastave Odabrani filmovi 20. stoljeća,  Gornjogradska gimnazija, učenici su upoznali osnovne faze u izradi igranog filma i usporedno radili na stvaranju svojih prvih igranih filmova.
Kako se između pisanja scenarija i stvaranja filma dogodio duži period C modela nastave, učenici su uglavnom uz brojna ograničenja, u malim skupinama,  i komunikaciju s mentorima putem Teamsa, u kreativnom ritmu od dvije radionice tjedno, dokazali da je izlaz uvijek moguć.
Izazovno je napisati sinopsis, scenoslijed, scenarij i knjigu snimanja, ovladati računalnim programima za montažu, snimiti film bez rekvizita, bez odgovarajuće scenografije u ograničenom  vremenu, skučenom prostoru i sve to običnim mobitelom.

Pogledajte kako je to napravila „Grupa 10“ u  filmu pod naslovom „Moć navike“.



''9 Steps to Film'' – ciklus online radionica igranog filma, nastao je na inicijativu i uz potporu Američkog kutka Zagreb,  Knjižnice grada Zagreba, u okviru projekta medijske pismenosti i kulture Američkog kutka pod naslovom Film It!  u suradnji s Gornjogradskom  gimnazijom  pod mentorstvom prof. Marine Bokulić  te voditeljem radionica Roberta Kriveca, diplomiranog filmskog snimatelja,  majstora rasvjete, fotografa, redatelja  i predavača na kolegijima produkcije video materijala na Visokoj školi primijenjenog računarstva Algebra.

Sllijedi drugi izabrani film „Došla maca na vratanca“ i „Grupa 1“!




Treći izabrani filmski prvijenac iz online filmske radionice. Film nulte stope tolerancije na korupciju u ostvarenju „Grupe 9“.



Četvrti izabrani film u nizu prvijenaca nastao u online radionici igranog filma na Teamsima. Bez neposredne komunikacije s voditeljima. Snimalo se mobitelom, ali i dronom. Samostalno komponirali, odsvirali i snimili i glazbu!  I povrh svega, ostvarili suradnju s drugom školom, s Graditeljsko-tehničkom školom.  Za početak dovoljno, pogledajte i uvjerite se što je napravila  „Grupa 11“.