Aleta Franić - Moja druga izložba

Izložba 28.06.2022. - 31.08.2022. Dječja knjižnica Marina Držića Galerija Vidrica
Ne baš tako davno i ne baš vrlo daleko, točnije 23.11.2007. u Zagrebu, dvoje prestravljenih studenata dobili su na brigu malo klupko veselja, curicu ALETU FRANIĆ. Ime je dobila po liku iz stripova o princu Valiantu u kojima se pojavljuje predivna djevojka zlatne kose, kraljica Maglovitih otoka zvana Aleta.

Ona toga nije ni svjesna, no prvo i jedno od njenih najvećih postignuća bilo je natjerati roditelje da se konačno uozbilje i završe fakultet. Preživjevši nekako do vrtića biva primijećen njezin talent za slikanje i crtanje od strane vrtićke tete kao prvog nepristranog promatrača, a sa 6 godina održava se njezina prva izložba radova u ovoj istoj Dječjoj knjižnici Marina Držića.

U 5. razredu svijet se okreće naopačke kad se rađa mali vrišteći Tasmanijski Vrag, njezina sestra Zoja. Tu joj se gubi svaki trag sljedeće dvije, dvije i pol godine budući da se Aleti od vriske zakovrčala kosa te se zatvorila u svoju sobu i nije izašla sve do sad.

Sada, oprezno provirivši iz svoje sobe, možemo vidjeti jednu zrelu i prekrasnu djevojku, odlikašicu pred upis u srednju školu koja se oblači u široku odjeću, igra šah, gleda uvrnute filmove te naravno izvrsno crta.

Aletin tata