All alone

Izložba 14.03.2024. - 14.04.2024. Knjižnica Vladimira Nazora Davor Visković
Autor, grafički dizajner Davor Visković, predstavlja se crno-bijelim, nokturalnim, atmosferičnim fotografijama pročišćenog minimalizma koje su se pokazale kao idealna vizualna podloga za prezentiranje kratke priče All alone spisateljice Tanje Radović (objavljene u zbirci priča Osporavanje kiše, Meandarmedia, 2020.) Uz fotografije postavljeni su fragmenti teksta čime je podcrtana atmosfera noćne urbane usamljenosti koja dominira u samoj priči. Fotografije i tekst u uzajamnom dodiru stvaraju novu vizualno-tekstualnu tvorevinu, usložnjavajući značenja.
 
Davor Visković, grafički dizajner s dugogodišnjim iskustvom i brojnim radovima u vlastitom studiju za dizajn Simple And Logical. Profesionalno se također bavi i glazbom kao DJ Tabù (Keeper of the Groove) te sudjeluje na raznim događanjima i festivalima.

https://www.simpleandlogical.com/
https://www.youtube.com/@SimpleAndLogicalDesignStudio
hearthis.at/tabu-keeperofthegroove
 
Tanja Radović, spisateljica i knjižničarka. Objavila dvije zbirke drama, tri romana, zbirku kratkih priča za odrasle i djela za djecu. Drame su joj izvođene na Hrvatskom radiju, u Kazalištu „Ivan Goran Kovačić“ te u Zenici i Mostaru. Dobitnica ja nagrada Sfera, „Zlatko Tomičić“, Tena, Aidin maslačak bajka. Objavljuje i u časopisima i zbornicma.
 
www.tanjaradovic.info
https://www.youtube.com/channel/UCG4_PBpMBaIHPWTYH8_ocSg

Pogledajte fotografije s izložbe.