Amiciz

Izložba 17.11.2011. - 05.12.2011. Knjižnica Tina Ujevića
 Otvorenje izložbe radova  Likovne sekcije  AMACIZ
Likovna sekcija AMACIZ-a ponovo izlaže u Knjižnici Tina Ujevića. Dvadesetak autorica predstavlja svoja djela realizirana u različitim tehnikama, od akvarela i tempere,  do ulja i akrila, uglavnom nastala tijekom posljednje tri godine. O dinamici rada ove likovne sekcije svjedoči činjenica da je ovo već treća izložba priređena u protekla dva mjeseca u različitim prostorima, no i više od toga svjedoče sami izloženi radovi. Pod stručnim vodstvom profesora Forenbachera, članice udruge razvijaju svoju likovnu vještinu u najrazličitijim pravcima izričaja, već prema osobnim sklonostima i senzibilitetu.
U tematskom repertoaru najzastupljeniji su pejzaži i mrtve prirode. Često su opisani akvarelno, u tehnici koja djeluje profinjeno i jednostavno, no iziskuje umijeće kontrole "otjecanja pigmenta", bilo da se radi o realističkom ili gotovo apstraktnom izrazu (Pavušek, Bilić, Glavić, Lukić, Šanti, Pompe, Prpić, Hrust...)
Akrili – ta "snažna" tehnika, vitalnog kolorita, bliska je autoricama naglašenijeg temperamenta i konkretne izražajnosti. I tu nailazimo na široko stilsko područje: od ekspresionističkog pristupa (Kos Hebrang, Jelača, Živčić, Jakopčević) do impresionističkog ili (simboličko) realističkog....(Pegan, Tomečak, Tubikanec,Hrust..).Slično je s uljima.
Ukratko – ustrajnost, entuzijazam, senzibilnost, dinamičnost , vještina – to su pojmovni linkovi koje sugerira ova izložba AMACIZ-a.
 
                                                                                                                                                                                                    
Kristina Skerlev