ART za po DOMA

Izložba 10.08.2022. - 15.09.2022. Knjižnica Staglišće Marija Adrić Soldo
Marija Adrić Soldo
ART za po DOMA projekt je kojeg potpisuju brat i sestra, Marija Adrić Soldo i Marin Adrić, inspirirani idejom da umjetnici koji su im obilježili mladost svojim stvaralaštvom zaslužuju biti dio naše svakodnevice. Marija bira motive i slika portrete poznatih hrvatskih književnica i književnika, koje obogaćuje njihovim citatima i stihovima, a Marin vodi mrežnu stranicu i piše artzapodoma priče.

Akademska slikarica Marija Adrić Soldo rođena je u Đakovu 1987. godine. Na Akademiji likovnih umjetnosti diplomirala je slikarstvo u klasi profesora Igora Rončevića, a trenutno radi kao profesorica Crtanja i slikanja u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek. Živi u Đakovu. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a izlaže samostalno i skupno. Iza nje su i Salon mladih, serija slika na temelju koje je dobila rezidencijalni boravak u Beču gdje je tri mjeseca živjela, slikala i izlagala te 2. nagrada Centra za ženske studije za rad na temu žena, odnosno rodne problematike.

Portreti hrvatskih književnica i književnika nastali su povodom 120. obljetnice postojanja Društva hrvatskih književnika.

https://artzapodoma.com/