ART za po DOMA

Izložba 03.04.2024. - 30.04.2024. Knjižnica Špansko-jug Marija Adrić Soldo ; Marin Adrić
U izlozima Knjižnice pogledajte izložbu portreta hrvatskih književnica i književnika nastalih povodom 120. obljetnice postojanja Društva hrvatskih književnika. 
ART za po DOMA projekt je kojeg potpisuju brat i sestra, starija Marija Adrić Soldo i mlađi Marin Adrić.

Akademska slikarica Marija Adrić Soldo rođena je u Đakovu 1987. godine.
Na Akademiji likovnih umjetnosti diplomirala je slikarstvo u klasi profesora Igora Rončevića, a trenutno radi kao profesorica Crtanja i slikanja u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek. Živi u Đakovu. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a izlaže samostalno i skupno. Iza nje su i Salon mladih, serija slika na temelju koje je dobila rezidencijalni boravak u Beču gdje je tri mjeseca živjela, slikala i izlagala, 2. nagrada Centra za ženske studije za rad na temu žena, odnosno rodne problematike…

Marin Adrić rođen je 1993. godine. Isto u Đakovu. Ima sestru Mariju. Diplomirani je politolog. Freelancer. Trenutno radi kao urednik Koordinacije, prve specijalizirane emisiji o građevinarstvu koja se svake srijede emitira na HRT 2. Često ga možete vidjeti na različitim konferencijama iza kamere ili u kafiću za laptopom na kojem montira video materijale s tih istih konferencija. Njegov YouTube serijal Kroz ciglene uši ugošćuje ljude iz svih sfera društva. Svira gitaru u akustičnom duu. Živi u Zagrebu.
 
Više na poveznici: https://artzapodoma.com/o-nama/