Avantura u novoj zemlji

Predstavljanje knjige 28.11.2022. | ponedjeljak Knjižnica Vladimira Nazora Početak događanja: 17:00
Avantura u novoj zemlji jedinstvena je knjiga koja se sastoji od dva dijela. U prvom dijelu knjige je slikovnica koja kroz principe socijalne priče omogućava djeci iz Ukrajine savladati nove, izvanredne situacije u kojima su se našla. Drugi dio knjige čini komunikacijska knjiga koja se sastoji od niza pojmova prilagođenih djeci predškolske dobi kroz slikovni i pisani oblik. Pisani oblik je dvojezični (hrvatski i ukrajinski jezik) te fonetski, a služi boljem razumijevanju onoga što dijete želi, treba, vidi i osjeća.
Udruga SIDRO i suradnici svoj su doprinos u obliku pripreme i izrade materijala, licenciranja, ilustriranja, prijevoda, grafičke pripreme dali bez naknade – volonterski. Trošak tiska i publiciranja knjiga ide putem donacija. 
 
O autoricama:
 
Josipa Blažević
Josipa je edukacijska rehabilitatorica koja radi u predškolskom sustavu odgoja i obrazovanja. Diplomirala je na ERF-u u Zagrebu te je trenutno studentica Poslijediplomskog specijalističkog studija Rana intervencija u edukacijskoj rehabilitaciji. Završila je i niz edukacija te se dodatno obrazovala za alternativne i augmentativne načine komunikacije. Najviše voli kroz igru poticati razvoj interakcije i komunikacije, posebno kod djece s poremećajem iz spektra autizma, a najdraži dio radnog dana joj je kad glumi dinosaura. U svom radu trudi se individualno pristupiti svakom djetetu i omogućiti im što lakše prevladavanje izazova kroz igru.
 
Hana Tintor
Hana je ilustratorica, autorica i animatorica kratkih animiranih filmova. Diplomirala je vizualne komunikacije na Studiju dizajna u Zagrebu, a zatim i ilustraciju u Cambridge School of Art (Anglia Ruskin, Cambridge, UK). Ideje pronalazi prisluškujući tuđe razgovore i promatrajući ljude oko sebe. Ilustrirala je slikovnice (za djecu i odrasle), oslikala vanjske zidove i zidove interijera, ilustrirala članke u časopisima, dizajnirala i režirala kratke animirane filmova. Hanine ilustracije su brze, zaigrane, hrabre, konceptualne i duhovite. Projektima pristupa individualno i smisaono, što rezultira iznenađenjem i narativom koji poziva promatrača na dovršavanje priče.


Pogledajte fotografije s promocije