Biciklistička početnica profesora Fausta

Izložba 27.05.2024. - 21.06.2024. Knjižnica Kustošija Odjel za djecu i mladež Nina Ivanović
Predstavljamo vam projekt - O’bojeni zidovi u suradnji s Kulturnim klubom O’grada. Projekt donosi djela renomiranih hrvatskih ilustratora. Treća izložba, u nizu od pet, predstavlja ilustratoricu i dizajnericu Ninu Ivanović i ilustracije iz njene autorske slikovnice Biciklistička početnica profesora Fausta u izdanju Naklade Semafora. Ilustratorica je s ovom slikovnicom osvojila Nagradu ‘Grigor Vitez’ u kategoriji najbolje ilustracije za djecu mlađe dobi 2022. godine.

Slavni rakun Fausto je specijalist za bicikle. U svojoj školi biciklizma uči djecu pravila prometa kao i osnovne dijelove bicikla i opreme. Radnja se odvija u njegovoj garaži u kojoj kroz 5 važnih lekcija educira svoje učenike da bi na kraju, nakon polaganja ispita, pristupili učenju vožnje. Na kraju veselog školovanja dobivaju biciklističku vozačku dozvolu. Kroz likove šumskih životinjica autorica, uz sjajne ilustracije, prenosi sve ono što bismo za početak trebali znati kad se prvi put uputimo u predivnu avanturu bicikliranja.

Nina Ivanović rođena je 1987. u Zagrebu, gdje je diplomirala Dizajn grafičkih proizvoda na Grafičkom fakultetu. Jedan semestar školovala se u Portugalu u Školi za umjetnost i dizajn (Escola Superior de Artes e Design), gdje se usavršavala u oblikovanju grafičkih proizvoda, ilustraciji i fotografiji. Danas se najviše bavi dizajnom i oblikovanjem knjiga te crtanjem digitalnih ilustracija. Najdraži su joj motivi životinje, biljke i bicikli te retro predmeti.

Izložba je otvorena od 27. svibnja do 21. lipnja 2024.

Grb grada Zagreba

  Projekt je podržan od strane Grada Zagreba.