Bogata "Noć knjige" u Zaprešiću

Akcija 21.04.2017. - 24.04.2017. Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić
Bogati program i ove godine očekuje korisnike zaprešićke knjižnice te sve druge dobrodošle goste.

PETAK, 21.4.2017.

17 sati
 
Šareni svijet dječje zabave - besplatna kazališna predstava za djecu (ulaznice podići u knjižnici)


18,30 sati
Dolomiti očima zaprešićkih planinara 
Branko Kopinić, član HPD-a Zaprešić održat će predavanje o posjetu Dolomitima. Predavanje o talijanskim planinama bit će popraćeno fotografijama.


20 sati
Recital pjesnikinja zaprešićkog kraja
Pjesnikinje zaprešićkog kraja čitat će svoju poeziju. Recital će biti popraćen glazbenom pratnjom benda Peaceful Vibes.


21 sat 
Glazbeni nastup zaprešićkog benda Peaceful Vibes


SUBOTA, 22.4.2017.

Biciklom kroz knjižnice Zagrebačke županije (Zagreb - Zaprešić)
Četvrta biciklijada u organizaciji Zagrebačkog knjižničarskog društva - Radne grupe ZKD Biciklisti. Vozit će se na relaciji Zagreb - Zaprešić. Biciklisti ZKD-a podržat će ulazak zaprešićke Gradske knjižnice u projekt Zelena knjižnica te će prisustvovati radionici sadnje biljaka kojom će se obilježiti Dan planeta Zemlje. Biciklisti će podržati i nacionalnu kampanju I ja želim čitati koja zagovara čitanje za sve osobe koje ne mogu čitati standardni (crni) tisak. Cilj cjelodnevnog druženja knjižničara te prijatelja i zagovaratelja knjige i knjižnica je bolje informiranje korisnika i šire javnosti o programima koje knjižnice nude, razmjena ideja i iskustava među samim knjižničarima te stvaranje pozitivne slike o knjižničarstvu kao struci što je ujedno i cilj projekta Biciklom kroz knjižnice Zagrebačke županije.


PONEDJELJAK, 24.4.2017.

18 sati
Nacrtaj mi priču! 

Kreativna radionica za djecu od 5 godina. Osmislit ćemo i izraditi slikovnicu prema unikatnim storytelling kamenčićima Ane Marije Lončarić. Slikovnica će naknadno biti objavljena u digitalnom obliku