Boje Brača

Izložba 17.05.2021. - 07.06.2021. Knjižnica Staglišće Izlozi knjižnice
Asija Bukvić
Priroda otoka Brača, dugogodišnji boravak u Milni, za koju je autorica godinama vezana, ljepota i mir uvale Osibova, svoj poetičan izraz nalaze u akvarelima Asije Bukvić. Autorica „s lakoćom povezuje površinu mora s blagim ljuljuškanjem brodica na površini, uz vještu kompoziciju uokvirena scenarija kuća sa strane, a sve je prožeto izmaglicom vreline dana.“ – kako je istaknuto u recenziji prof. Mirjane Sakač.
„Privučena mogućnošću brzine nastajanja slike i pojavnosti koja se događa, akvareli Asije Bukvić puni su ekspresije i zanimljivih „slučajnosti“. Brzo stvarajući sliku, iza sebe ostavlja veliku produkciju s obzirom na svoj slikarski „staž“. Taj način rada omogućava joj da iz širokog dijapazona slika različitih formata, ponekad ostavljenih u fazi skice, odabere esenciju.“ (akad. slikarica Petra Grozaj)
Asija Bukvić likovna je znanja stjecala na Učilištu za likovno obrazovanje u Studiju Tanay, pod vodstvom akad. slikara Emila Roberta Tanaya. Iza sebe ima veći broj samostalnih i grupnih izložbi, a kao članica likovne udruge Artsession, sudjelovala je i u brojnim humanitarnim kolonijama.

Izložba je dio projekta Knjižnica grada Zagreba 65 plus.