Božić u srcu

Ostalo 20.12.2022. | utorak Knjižnica Knežija Početak događanja: 17:30 Odjel za djecu i mlade
Kroz pjesničku riječ, plesni pokret, zvuk glazbala, pjesmu, kroz šuštanje slame, kroz blistavi treptaj adventske svijeće, kroz blagi miris božićnog drvca... odgojiteljice savjetnice Božica Knežević, Edita Dabo, Sanja Krajač, odgojiteljice mentorice Mirta Pucek i Alica Marušići te odgojiteljice Dijana Horvat i Elizabeta Adambegović zajedno s odgojnim skupinama DV Grigora Viteza Medvjedićima i Tgrićima odvest će nas u vrijeme kada su njihove prabake i prabake njihovih prabaka i praprabaka bile male, u vrijeme kada je za božićnu radost trebalo tako malo, mrvičak, ali uz radosni, osmijeh i nježni stisak ruke, koja je uvijek, u svakom trenutku bila spremna pomoći. Na putu će se prisjetiti svih onih melodija, napjeva, brojalica, igara, odjeće, običaja... svega onoga što čini hrvatsku tradiciju vezanu uz najsvjetliji kršćanski blagdan – Božić, čija bit leži u ljubavi, u rođenju Ljubavi zbog ljubavi, u rođenju malog Isusa.
Ne začuđuje stoga što u najhladnijem mjesecu u godini, u prosincu, slavimo najtopliji događaj u povijesti. Puno je tu simbolike i značenja, koja, ljubavlju ispunjena, nevina dječja srca itekako razumiju. Želeći djeci prenijeti sve one vječne, univerzalne vrijednosti, koje unatoč nametanjima konzumerističkog društva i dalje žive, marljive djelatnice DV Grigora Viteza osmislile su program koji i u glazbenom i u plesnom i u književnom izrazu veliča ljubav i dobrotu, skromnost i čestitost i sve ono što je oduvijek resilo ljudski rod, a što je u temeljima hrvatske baštine i hrvatskog čovjeka.

Svaka točka programa DV Grigora Viteza na pitak i nezaboravan način svjedoči o bogatoj tradicijskoj baštini hrvatskog naroda u neugasivom svjetlu nadolazeće svete noći.