Camino Primitivo

Izložba 04.02.2020. - 03.03.2020. Knjižnica Vjekoslava Majera Iva Šišak
Iva Šišak
Iva Šišak, profesorica filozofije i religijskih znanosti i diplomirana knjižničarka, zaljubljenica u ples, planine i prirodu svoje je fizičko i duhovno hodočašće do Santiaga de Compostela othodala u ljeto 2019. u veselom ženskom društvu.
Camino Primitivo ili Izvorni put najstariji je hodočasnički put jer je njime putovao prvi registrirani hodočasnik još krajem 8. stoljeća. Jedan je od tzv. sjevernih puteva, španjolski planinski put koji od asturijske prijestolnice Ovieda preko Galicije vodi do Santiaga, dugačak 321 kilometar.
Manje je popularan, pa je na njemu i manja gužva nego na brojnim drugim rutama koje najčešće kreću iz Francuske. Zabilježen je podatak da je, primjerice, 2017. od 12.000 registriranih hodočasnika Camino Primitivo odabralo samo njih 5% .
Ovo je ujedno i najizazovniji put jer prolazi Kantabrijskim gorjem i njegova prva polovica može biti zahtjevna, no upravo zbog te činjenice posjetiteljima  pruža najljepše prizore od kojih zastaje dah, a pogledi s njega su vrijedni truda i znoja!
Iva je svojim istančanim senzibilitetom i finim smislom za detalj prizore zabilježila i na ovoj izložbi podijelila s nama.
Ovo je autoričina prva samostalna izložba.