Čitateljski klub Knjižnice Voltino

Čitateljski klubovi 22.04.2022. - 30.06.2024. Knjižnica Voltino Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle
Susret Čitateljskog kluba Knjižnice Voltino održat će se u četvrtak, 29.2.2024. u 18 sati. Razgovarat ćemo o knjizi Čudo u Poskokovoj Dragi, Ante Tomića.
Čitateljski klub je pokrenut u studenom 2021.god., a moderatorica je Kristina Kegljen, samostalna umjetnica i honorarna urednica emisije Radio roman na Dramskom programu Hrvatskog radija.

Čitanje nas obogaćuje na nebrojeno puno razina, proširuje naše vidike i nudi nam nove dimenzije kroz koje doživljavamo svijet. Osim što učimo o pravopisu i gramatici po samoj inerciji čitanja velikog broja tekstova i zapisa, čitanje nas približuje nama samima, a onda i drugima. Uz pomoć čitanja postajemo tolerantniji, kreativniji i širokogrudniji ljudi. Čitanje nas tjera da razmišljamo o stvarima kojih se možda ne bi niti sjetili i uči nas o mnogim stvarima koje nam nisu bliske. Plan čitanja Čitateljskog kluba Knjižnice Voltino u prvoj godini bazira se na domaćoj književnosti, što klasičnim djelima, što djelima bogate i uzbudljive suvremene produkcije.  Zamisao je da nam povremeno gosti budu sami pisci i autori knjiga, kako bismo ih upoznali i pitali sve što nas zanima o njihovom radu.
U odabiru književnih djela i autora podjednako će biti zastupljeni autori i autorice, a neki od njih su Zoran Pilić, Ivana Bodrožić, Damir Karakaš, Marija Andrijašević, Marina Šur Puhlovski, Nada Gašić, Franjo Janeš, Zoran Ferić i mnogi drugi. Neki od odabranih i predloženih naslova su: Morpho amathonte - Nada Topić; Kralj Hakla - Dražen Lisak; Pjevač u noći - Olja Savičević Ivančević; Voda, paučina - Nada Gašić; Sanjica Lacković - Dario Harjaček; Bablje ljeto - Kristina Kegljen; Povijest pornografije - Goran Tribuson; Susjed - Marina Vujčić, Dnevnik jednog nomada - Bekim Sejranović, Tunel na kraju svjetla - Franjo Janeš, Tragovi u vremenu - Rosie Kugli, Sloboština Barbie - Maša Kolanović, Divljakuša - Marina Šur Puhlovski, Kratki izlet - Antun Šoljan, Što na podu spavaš - Darko Cvijetić, Sinovi, kćeri - Ivana Bodrožić, Baba Jaga je snijela jaje : mit o Babi Jagi - Dubravka Ugrešić, Sjećanje šume - Damir Karakaš, Vošicki - Marko Gregur, Bilješka o piscu - Julijana Matanović, Smrt djevojčice sa žigicama - Zoran Ferić,  Eksperiment Irene Tot, Korane Serdarević, Katarina, Velika i Mala, Olje Knežević.
Sastanci Čitateljskog kluba Voltino održavat će se jednom mjesečno. Nadamo se da ćemo nakon svakog sastanka biti bogatiji ljudi!

O moderatorici:
Kristina Kegljen rođena je 1987. u Slavonskom Brodu, diplomirala je anglistiku i dramaturgiju. Objavila je tri zbirke pjesama (CapricornNe poklanjaj srce divljim stvorovima i Geleri i grožđice) i roman Bablje ljeto, dok je drugi roman u nastajanju. Djeluje kao samostalna umjetnica te piše dramske tekstove i scenarije, prevodi s engleskoga jezika. Radi kao urednica emisije Radio roman na Dramskom programu Hrvatskog radija.