Čitateljski klub Spajalica

Čitateljski klubovi 07.01.2020. - 29.12.2020. Knjižnica Vladimira Nazora Odjel za odrasle
Čitateljski klub Spajalica od 16. listopada 2012. godine spaja umirovljene i aktivne knjižničare kao i sve druge ljubitelje lijepe književnosti - čitatelje opće prakse s iskustvom ili bez iskustva. Sastajemo se svakog prvog utorka u mjesecu u 18 sati. Uz čaj i kekse uživamo u lijepom štivu, učenju, druženju, razgovorima i našoj međusobnoj različitosti.
 
Tokom deset susreta 2019. godine odali smo počast velikom izraelskom i svjetskom piscu Amosu Ozu, bavili se „zaboravljenim klasicima“ -  Franzom Kafkom i Theodorom Fontaneom („Effi Briest“), predstavili neke od najznačajnijih recentnih naslova kao što su „Čovjek koji je volio pse“ Leonarda Padure  i „Putnik stoljeća“ Andresa Neumana koji se bave velikim povijesnim sintezama naše epohe, posjetili izložbu „Učenjaci drevne Kine“, napravili osvrt na Festival svjetske književnosti, razgovarali o Tedu Hughesu i Sylviji Plath, o  književnim biografijama, izdavaštvu i prevođenju te ugostili Sanju Lovrenčić povodom njene knjige „Kabinet za sentimentalnu trivijalnu književnost“.

3.11.2020. - zbog epidemiološke situacije susret u ovom terminu, na kojem se namjeravalo razgovarati o romanu „Kuga” Alberta Camusa (jednom od klasika distopijske književnosti), odgođen je do daljnjeg.

Prošli susreti:
6.10.2020. - Osvrt na Festival svjetske književnosti (6.-12.9.20.) - Književnost u (post)pandemijskom svijetu
3.3.2020. - Lafcadio Hearn: Miris japanskog kada 
4.2.2020. - Olga Tokarczuk: Knjige Jakubove
7.1.2020. - Fernando Aramburu: Patria

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.