Čitateljski klub za djecu

Mjesec hrvatske knjige 28.10.2014. - 31.12.2015. Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić Početak događanja: 15.30 sati Dječji odjel Gordana Komerički, diplomirani knjižničar
U Mjesecu hrvatske knjige na Dječjem odjelu Knjižnice Ivane Brlić Mažuranić osniva se Čitateljski klub za djecu od 9 do 12 godina.
Cilj osnivanja kluba prvenstveno je  poticanje djece na čitanje i razvijanje čitateljskih vještina i navika te međusobno druženje.
Rad kluba temelji se na čitanju knjiga, razmjeni dojmova o pročitanom i razgovoru o interesantnim temama koje nalazimo u knjigama. Djeca će tako obogatiti svoj rječnik i proširiti svoje spoznaje. 
Kroz igru, kvizove te razne zadatke kvalitetno će provoditi svoje slobodno vrijeme družeći se s vršnjacima, a također će sastavljati top liste najčitanijih knjiga i davati jedni drugima preporuke za čitanje.

Pozivamo svu djecu koja vole čitati, ali i one koji će tek zavoljeti čitanje da se jave na prvi sastanak kluba koji će se održati 28. 10. 2014. u 17 sati.
Na prvom sastanku djeca će se međusobno upoznati i razmijeniti dosadašnja čitateljska iskustva, a voditeljica će predstaviti način rada i koncept kluba.
Sastanci kluba održavat će se jednom mjesečno od 15.30 do 17.00 sati, a po potrebi i duže.

Na drugom sastanku kluba koji je održan 16. prosinca 2014. godine razgovarali smo o knjizi "Biža Bea, Biža Bel" brazilske autorice Ane Marie Machado. Uz razgovor o knjizi djeca su sudjelovala i u kvizu te su osvojila vrijedne nagrade.

Sljedeći sastanak kluba održat će se u utorak, 27. siječnja 2015. godine.  Razgovarat ćemo o knjizi  "Stric Fjodor, pas i mačak" ruskog autora Eduarda Uspenskog.

Četvrti sastanak kluba održat će se 24. veljače 2015. godine. Razgovarat ćemo o knjizi "Moja slavna prijateljica" autorice Ivane Guljašević Kuman. Djeca će kroz kviz provjeriti svoje znanje o pročitanoj knjizi.

 U utorak, 24. ožujka 2015. razgovarat ćemo o knjizi "Zoe, djevojčica s vrha nebodera" autorice Ane Đokić Pongrašić.

Sljedeći sastanak kluba zakazujemo 21. travnja 2015. godine. Na šestom po redu sastanku kluba razgovarat ćemo o knjizi "Terenski vodič", prvi dio Kronike Spiderwick. Autori su Tony DiTerlizzi i Holly Black.

Na posljednjem sastanku kluba prije ljetnih praznika, 19. svibnja 2015. godine. čiitat ćemo knjigu "Detektivi na ljetnim praznicima" autora Josta Bauma.

U utorak, 3. studenog 2015. godine razgovarat ćemo o knjizi "Fantastični gospodin lisac" autora Roalda Dahla.

U utorak, 15. prosinca 2015. godine čitat ćemo i razgovarat o knjizi Charlesa Dickensa "Božićna priča".