Čudnovata dama Trema

Predstavljanje knjige 24.05.2024. | petak Knjižnica Špansko-sjever Početak događanja: 15:15 Lucija Stanojević, Katarina Matković
Mozaik knjiga
Čudnovata dama Trema priča je u stihovima koja djecu uči načinima suzbijanja treme i prihvaćanju vlastitih strahova.
 
Posve neočekivano, nasred pozornice obasjane reflektorima, djevojčica Lika upozna nestašnu i nepredvidljivu Tremu. Likine ruke zadrhte, a koljena zaklecaju. Svjetla reflektora postaju zasljepljujuća, a publika se pretvara u jeziva čudovišta. Lika ne zna što joj je činiti! Da odustane, da se sprijatelji ili da se posvađa s Tremom? Na sto je muka! No, na um joj padne ideja, koja bi čak mogla i upaliti…
 
Čudnovata dama Trema slikovnica je za sve nas preplašene, prestrašene, nervozne, zbunjene, trtaroše i tremaroše. Duboko udahni i pročitaj Likinu priču. Možda je rješenje bliže nego što misliš.


 
O autoricama:

Lucija Stanojević rođena je u proljeće u Šibeniku, kraj mora. Otada je postala učiteljica violine, a usto i redovito nastupa. Od 2022. studira dramsku pedagogiju na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu. Voditeljica je i organizatorica brojnih radionica za djecu i mlade te surađuje s brojnim umjetničkim organizacijama, udrugama  i odgojno-obrazovnim ustanovama. Unatoč svojim ozbiljnim, odraslim aktivnostima, njezin je um dječje zaigran i pun šarenih ideja.

Katarina Matković također je rođena u Šibeniku. Magistrirala je na Studiju dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Nakon toga radi kao grafički dizajner i ilustrator u agencijama, a 2018. godine otvara obrt za dizajn i ilustraciju Khei. 2021. pokreće brand za izradu dječjih tapeta, dekoracija i ilustriranih priča Chichu Michu. Dosad je ilustrirala brojne slikovnice, a svijet koji je okružuje samo čeka da ga Katarina oboji.

Predstavljanje slikovnice održava se u partnerstvu s Teatrom Poco Loco kroz program Kultura // Stenjevec. Riječ je o programu koji se provodi na području cijele Gradske četvrti  Stenjevec, a partneri Teatra Poco Loco su KGZ - Knjižnica Špansko-jug i KGZ- Knjižnica Špansko-sjever. Kultura // Stenjevec dio je programske linije Teatra Poco Loco kazalište za održive zajednice, kojom se jača uloga u održivom razvoju društva kroz osnaživanje lokalnih zajednica umjetničkim programima.

Grb grada Zagreba

  Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba kroz program Kultura i umjetnost u zajednici.