Dalibor Pupavac | PlishPlush

Izložba 01.05.2022. - 31.05.2022. Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić

Dalibor Pupavac rođen je 1970. u Zaprešiću, gdje živi i radi. Završio je srednju elektrotehničku školu za elektrotehničara, prekvalifikaciju za ugostitelja i montera elektrosolarnih i toplovodnih sustava te niz neformalnih edukacija i usavršavanja iz područja burzovnog trgovanja, e-marketinga, šivanja i sl. Cijeli život bavi se sportom, a najveća sportska ljubav mu je karate. Ima troje odrasle djece. Cijeli radni vijek radi u privatnom sektoru kao vlasnik nekog obrta, baveći se primarno ugostiteljstvom. Trenutno je zaposlen u vlastitom obrtu caffe bar Schlafrock u Zaprešiću. Najviše voli raditi plišance prema dječjim crtežima.
--------------------------------------------------------
Lutkarstvom se počinjem baviti 2015. godine naišavši na ideju na internetu. Izrađujem plišace prema dječjim crtežima. Do danas sam izradio stotine lutaka i usrećio mnoštvo klinaca diljem svijeta.
Osim dječjih, radim i lutke za odrasle, prema nekim likovima iz filmova ili njihovim osobnim zamislima. U posljednje vrijeme izrađujem i personalizirane tepihe i tapiserije prema željama klijenta: slici, crtežu, logotipu i sl.
Projekt kojim se bavim nazvao sam PLISHPLUSH. Pokrenuo sam internetsku stranicu (plishplush.com) te Facebook stranicu gdje se mogu vidjeti najnoviji radovi: facebook.com/plishplush.