Darkona : odjeća kao umjetnost

Izložba 05.04.2021. - 11.05.2021. Knjižnica Novi Zagreb Služba nabave i obrade knjiga, Sloboština, Varićakova 8 Ivona Šorša
Ivona Šorša
Ivona Šorša rođena je 1991. godine u Zagrebu. Po završetku srednje Škole za modu i dizajn upisuje Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu, te završava diplomski studij Modnog dizajna 2017. godine. Iza sebe ima osam modnih revija te niz uspješnih suradnji s alternativnim umjetnicima. Krajem 2020. godine pokreće vlastiti odjevni brand, a neki od radova predstavljeni su na ovoj izložbi.
 
 
O IZLOŽBI:
Darkona je alternativni odjevni brend za žene i muškarce koji nudi jedinstvena i kreativna odjevna rješenja za alternativnu populaciju. Namjena odjevnih komada varira od svakodnevne odjeće do festivalskih kombinacija. Svaki komad se izrađuje s ciljem da se netko zaljubi u njega kad ga vidi na fotografiji, i poželi mu udahnuti život nošenjem. Jer svaki komad odjeće je samo stvar – jednom kad ga odjenete, ono dobiva moć i stvara se magija.
Ova izložba je sažet prikaz radova nastalih tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, kao i neki stariji komadi. Više o samom brendu možete saznati na službenom web shopu www.shopdarkona.com.


Poveznice:
 
Web shop: www.shopdarkona.com

Galerija: https://ello.co/darkona
 
Facebook: https://www.facebook.com/shopdarkona
 
Instagram: https://www.instagram.com/_darkona_/