Djeca srca čuvaju

Predstavljanje knjige 16.05.2022. | ponedjeljak Knjižnica Dugave Početak događanja: 18:30
Pozivamo vas na predstavljanje knjige Vere Antolić "Djeca srca čuvaju". Uz autoricu u programu sudjeluje glazbenik i glumac Matija Antolić.
Vera Antolić se bavi primijenjenom i likovnom umjetnošću. Školovala se u Zagrebu, gdje živi i radi. Autorica spaja zvukom kroz poeziju, bojom kroz slikarstvo, mirisom kroz aromaterapiju.
Na svom putovanju bavi se kreativnim radom, aranžiranjem izloga te izradom dekoracija i plakata. Za svoj rad primila je brojne nagrade u Hrvatskoj i nekim europskim zemljama. Izradom slika i cvjetnih aranžmana sudjelovala je na Floraartu.
Slikanju je vjerna dulje vrijeme, najviše kroz rad sa djecom a okušala se u raznim tehnikama. Najslobodnija je u tehnici ulja na platnu. U vrijeme istraživanja nisu joj strane kombinirane tehnike, slojevitost boje, te stalno eksperimentiranje tehnikama.
Teme i motivi njezinih djela proizašli su iz osjećanja i pronalaženja izvora u samoj sebi, vanjskim svjetovima, stvara svoju stvarnost, ostavlja je vremenu i prostoru vlastite istine. Dva različita umjetnička svijeta i dva umijeća sljubljuje u jedan svijet.
Do sada je održala 45 samostalnih i skupnih izložbi te je sudjelovala na nekoliko umjetničkih susreta i likovnih kolonija u Hrvatskoj.
Susret s poezijom dijeli u svojim knjigama koje predstavlja u knjižnicama, ustanovama za djecu sa posebnim potrebama, kulturnim centrima i domovima za stare i nemoćne.
Članica je brojnih kulturnih udruga te često sudjeluje na susretima čitanja poezije u Varaždinu i Zagrebu.
Tiskane su joj brojne pjesme u zbornicima i zbirkama poezije a izdala je knjige: Angelicum  ITG, “Djeca srca čuvaju”, “Djeca uši zatvaraju savjetu, a oči otvaraju primjeru”. Ilustrirala  je i opremila nosač zvuka “Nakon  Svega”.