Dječje kulinarske pustolovine

Izložba 20.06.2022. - 24.07.2022. Knjižnica Sesvete Odjel za djecu i mlade - pano
Istražujući svijet kulinarstva, djeca polaznici DV Šegrt Hlapić, upoznala su razne namirnice i načine pripremanja hrane te otkrila raznolike navike i običaje vezane uz posluživanje obroka. 
Raznolikost kao osnova zdrave prehrane osnovni je moto izložbe, koja u likovnom izražaju opisuje dječje doživljaje prikupljene tijekom kulinarske i čitateljske pustolovine. 
Većina pojedinačnih likovnih radova nastala je u kombiniranim tehnikama olovke ili vodenih boja s flomasterom, dok su grupni radovi kolažni. 
U izložbi sudjeluju djeca iz odgojne skupine Kockice, PO Iver, sa svojim odgojiteljicama Martinom Drmić i Silvom Kalem i djeca iz odgojne skupine Medeki, PO Sesvetska Sela, sa svojim odgojiteljicama Ivanom Subašić i Zoricom Milić.

Radovi su tematski povezani s raznim slikovicama i knjigama, poput Juhe od bundeve, Sirolandije i Dječje kuharice, od kojih su neke ( Med za doručakKisela kuća te Medvjedica Marta i šareni planinski čaj ) čitane i u sklopu Male čitafore tijekom ožujka, travnja i svibnja 2022. godine.

Proces nastanka radova zabilježen je fotografijama koje se mogu razgledati u virtualnoj galeriji.