Dječji pogled na svijet kroz objektiv

Izložba 19.05.2021. - 28.06.2021. Knjižnica Vladimira Nazora Odjel za djecu i mladež
U vrtićkoj svakodnevici fotografija je neizostavna. Njome dokumentiramo dnevne aktivnosti i zanimljivosti, koristimo je kao poticaj za istraživanje te kreativno izražavanje, otvaramo prostor za imaginaciju, kreaciju i jedinstven izričaj, a time utječemo na djetetovo samopouzdanje te poriv za stjecanjem novih znanja i vještina.

Dječji vrtić Pčelica iz Zagreba, partner je u dvogodišnjem međunarodnom Erasmus+ Media projektu „Fotografija kao alat za poticanje medijske pismenosti“. Koristeći fotografiju kao digitalni alat, cilj projekta je utjecati na razvoj medijske pismenosti djece rane i predškolske dobi te svih drugih sudionika.

Koordinatorice projekta za Hrvatsku su odgojiteljice Jelena Alpeza i Maja Radošević. Didaktičko-metodičkim pristupom odgojiteljice upoznaju djecu s načinom funkcioniranja fotoaparata i drugih digitalnih uređaja te alata za uređivanje fotografija. Djeca primjenjuju stečena znanja i vještine radeći na brojnim fotografskim temama individualno ili u manjim skupinama.
 
Autori fotografija ove izložbe su djeca dobi od 4 -8 godina, a predstavljeni radovi samo su manji dio njihovog kreativnog opusa.