Dječji vrtić "Trešnjevka" u gostima

Kazališna predstava 07.06.2023. | srijeda Knjižnica Tina Ujevića Početak događanja: 16:45
Promocija 4 slikovnice, predstava ''Tisuću ptica'', izložba ''Kućice za ptice'' 
Predstavljači i izvođači su roditelji i djeca školarci iz Montessori skupine Perlice Dječjeg vrtića Trešnjevka u pratnji svojih vrijednih i kreativnih odgajateljica.


"Montessori skupinu Perlice čini dvadeset šestero kreativne i energične djece i tri odgojiteljice zaljubljene u umjetnost i prirodu. Ove pedagoške godine uključili smo se u projekt Ibis grafike ''Naša mala knjižnica'', projekt usmjeren na poticanje čitanja kod djece predškolskog uzrasta. Knjige su nam zaokupljale pažnju svojim tekstom, ilustracijama i izvantekstualnim elementima koji su bili poticaj za likovne, dramske i druge izražajne i stvaralačke aktivnosti.
Predstava ''Tisuću ptica'' nastala prema istoimenoj slikovnici, bila nam je povod za suradnju sa roditeljima. Kao što smo primjetile svestranost kod naših Perlice tu istu kvalitetu primjetile smo i kod njihovih roditelja. Roditelji su se angažirali kao glumci, muzičari, kompozitori, scenografi, kostimografi, rekviziteri i dekorateri. Nakon odigrane predstave ''Tisuću ptica'' u našem vrtiću, djeca i roditelji izvještili su se i u izrađivanju kućica za ptice.
Vrijednost ovakve suradnje htjele smo predstaviti široj zajednici, te ćemo tako ovu strastvenu pedagošku godinu zaokružiti u Knjižnici Tina Ujevića predstavom ''Tisuću ptica'', izložbom ''Kućice za ptice'' te promocijom slikovnica koje su nacrtale i napisale naše Perlice školarci."