Dražesne slike svibanjske

Izložba 19.05.2023. - 05.06.2023. Knjižnica Staglišće Udruga umirovljenika Prečko 50+
Gordana Jelača
Likovna radionica Prečko 50+ jedna je od aktivnosti Udruge umirovljenika Prečko 50+, a postoji kontinuirano od 2010. godine, uvijek pod vodstvom akademskih slikara. Na radionici se obrađuju različite likovne tehnike (crtež, akvarel, akril, ulje, izrada umjetničkih predmeta), a sadržajno bogatstvo i raznolikost motiva koji se obrađuju, vezani su za individualni izbor i inspiraciju polaznika, kao i za zadani program. Uz svladavanje i usavršavanje likovnog izražaja, radionica svoju punu vrijednost dobiva kroz poticanje stvaralaštva osoba treće životne dobi, njihovog druženja i zajedništva.
Slike i umjetnički predmeti članova radionice javnosti se više od 12 godina uspješno prezentiraju na brojnim  skupnim i samostalnim  izložbama:
- na redovnim godišnjicama Matice umirovljenika grada Zagreba,
- na tjednima udruga Grada Zagreba
- na Međunarodnim danima starijih osoba,
- u Domu kulture Prečko pri različitim prigodama i plesnim večerima
- u Knjižnicama grada Zagreba: Prečko, Staglišće, Knežija, I. G. Kovačić, Tin Ujević, Špansko-sjever, Voltino, Dječja            knjižnica Medveščak
- u CeKaTe-u Trešnjevka
- u galerijama u Hatzovoj, Ravnicama, Krapini, Zelini  i Zaboku
 
Autorice izloženih radova: Gordana Jelača, Višnja Krpan, Božica Matijević, Katica Milković, Ivanka Pielić, Sana Ravnih-Horvat, Ana Sabljić, Jadranka Sučkovski i Zora Šušak.

Izložba je dio projekta Knjižnica grada Zagreba 65 plus