Drugi pogled – Afganistan

Tribina 15.10.2020. | četvrtak Knjižnica Vladimira Nazora Početak događanja: 18:00 Čitaonica i Galerija VN, Ilica 163-a Madina Rezaie
Foto: Pixabay
Afganistan - zemlja iz koje dolazi Madina Rezaie, koja će uz prezentaciju predstaviti svoju rodnu zemlju, ispričati priču svoje obitelji i bogatog nasljeđa zanata i umjetnosti te kako je oni povezuju sa životom ovdje u Hrvatskoj. 
 
Drugi pogled projekt je predstavljanja kulture, umjetnosti i tradicije, s naglaskom na književnost, zemalja s Bliskog istoka, iz Afrike i Azije s ciljem razvijanja književne i ine multikulturalnosti, dijaloga i solidarnosti.
 
Ideja projekta je poticanje integracije izbjeglica i stranaca koji žive u Hrvatskoj, upoznavanje kulture zemalja iz kojih dolaze te prihvaćanje različitosti kroz književnost, književne prijevode i druge aspekte tih kultura.
 
Tribina će se održati u prostoru Čitaonice i Galerije VN, Ilica 163-a, uz prethodne predbilježbe na e-mail: knjiznica.vladimira.nazora@kgz.hr ili na br. telefona: 01/3703-414. Zbog epidemiološke situacije obavezna je dezinfekcija ruku i nošenje maski te održavanje fizičke distance, kao i ostavljanje osobnih podataka (ime, prezime, br.telefona i e-mail adrese). Maksimalan broj sudjelovatelja ograničen je na dvadeset.

Veselimo se Vašem dolasku!

Fotogalerija s tribine.