Druženje, učenje i stvaranje uz slikovnicu

Izložba 17.10.2022. - 13.11.2022. Knjižnica Sesvete Odjel za djecu i mlade - pano
Mala čitafora
Djeca i njihove odgojiteljice iz odgojne skupine Medeki, DV Šert Hlapić, područni objekt Sesvetska sela, ponovno su se upustili u čitateljsku pustolovinu, sada uz slikovnicu Zorana Maljkovića: Ured za izgubljene stvari, koju je ilustrirao Marko Jovanovac.

Kamo ih je sve slikovnica povela i što su to sve tijekom čitanja, igre i stvaranja otkrili, naučili i pronašli?

"U našoj odgojno-obrazovnoj skupini pročitali smo priču Ured za izgubljene stvari. Djeci se priča jako svidjela i odlučili smo ju obrađivati kroz cijeli tjedan u različitim aktivnostima. Kroz igru skrivača stvari glumili smo likove iz priče. Organizirali smo kviz znanja gdje smo zajednički smišljali pitanja jedni za druge. U likovnom centru djeca su u parovima izrađivala ilustraciju priče. Zadatak im je bio dogovoriti se oko ideje te istu prenijeti na papir. Djeci smo ponudili kolažni i novinski papir, papir za rukotvorine i škare. Rezanjem sličica, članaka i teksta stvorila su svoju posebnu i jedinstvenu slikopriču : Ured za izgubljene stvari.
Ovakav način rada se pokazao jako uspješnim i produktivnim iz više razloga. Između ostaloga djeca, koja se inače manje druže, u parovima su kroz razgovor malo bolje upoznala nove/stare prijatelje." 
(Odgojiteljice odgojne skupine Medeki: Ivana Subašić i Zorica Milić)