Ella Đurđević: P. S.

Izložba 22.05.2021. - 21.06.2021. Knjižnica Sesvete Početak događanja: Otvorenje izložbe 29. svibnja 2021. u 16 sati. Galerija Oblok
Narodno sveučilište Sesvete
U sklopu Sesvetskih dana kulture Narodno sveučilište Sesvete predstavlja kreativni opus buduće akademske grafičarke Elle Đurđević. Izložba sjedinjuje dvije serije fotografija nastalih u sklopu  predmeta Ilustracija; jednu na temu Abecedarij i drugu na temu Ruke. Bez pretjerane pompoznosti obje serije predstavljaju dosjetke autorice- Ruke na vrlo direktan način prikazuju ljudski utjecaj na planet, dok se Abecedarij igra sa značenjem skupova ili pojedinačnih slova koja u nastojanju da budu barem donekle humoristična potiču promatrača na kreativno razmišljanje i pronalaženje značenja u spoju tipografije i fotografije. P. S. nema ispravnog ili krivog opisa- Ruke su i globalno zatopljenje i plastika u grlu galeba, jednako kao što je slovo T istovremeno iscrtana kralježnica i teret na leđima i teško.
 
Ella Đurđević rođena je 1. travnja 1998. godine u Zagrebu. Srednjoškolsko obrazovanje završava u općoj Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Samoboru te 2017. godine započinje obrazovanje na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje ove godine završava preddiplomski studij pod mentorstvom red. prof. art. Svjetlana Junakovića. Bavi se crtanjem, slikanjem i fotografijom, a P. S. je njezina prva samostalna izložba.
 
Izložba se može razgledati u Galeriji dvorane Narodnog sveučilišta Sesvete i u Galeriji Oblok Knjižnice Sesvete.