Emotivne lutkice

Radionica 21.11.2023. | utorak Knjižnica Špansko-jug Početak događanja: 17:00 Nikolina Krstičević
Knjižnica Vladimira Nazora, Knjižnica Savica i Knjižnica Špansko-jug započinju ciklus radionica i predavanja ekološkog i emotivnog opismenjavanja. Ciklus započinjemo radionicom Nikoline Krstičević „Emotivne lutkice”.

Na radionici ćemo oslikavati vlastitu lutkicu, kreativno prenoseći emocije iz vlastitog tijela na tijelo lutkice. Osim bojama, lutkicu ćemo ukrašavati tekstilom i pređom. Cilj je spontano oslikavanje „svog“ tekstilnog tijela, a jedina vodilja bit će „body scan“ emocija i senzacija koje se pojavljuju u našem tijelu te se onda kroz oblike, boje, linije i teksture prenose na lutku. Takvo vizualno mapiranje vlastitih emocija i senzacija u tijelu, sudionicima postaje alat koji olakšava da izraze vlastite emocije i oslobode ih u kreativnom procesu. Na kraju radionice sudionicima ostaje lutkica kao svojevrsna emocionalna mapa vlastitog tijela - pomoćni alat kojem se mogu vratiti kad god osjete potrebu istražiti vlastite senzacije i osjećaje u tijelu. (Nikolina Krstičević) 
Ekološki aspekt radionice povezan je s važnosti recikliranja, pa tako i recikliranja tekstila (tzv. „upcycle“) i kreativnim potencijalom koji se u njemu krije.
 
Radionica je namijenjena djeci od drugog razreda OŠ, a broj polaznika je ograničen.

Prijaviti se možete na e-mail: knjiznica.spansko.jug@kgz.hr ili na br.tel: 01/3703-414.

Program se provodi u sklopu projekta Zelena knjižnica za zeleni Zagreb.